ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ουίλιαμ και Κέιτ προειδοποιούν τους παπαράτσι για το κυνήγι του Τζορτζ

O πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ κατήγγειλαν χθες την ανησυχητική αύξηση των περιστατικών παρακολούθησης και παρενόχλησης των παιδιών τους, του Γεωργίου και της Σάρλοτ, από τους παπαράτσι, με επιστολή τους στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο νούμερο ένα στόχος είναι κυρίως, ο χαριτωμένος πρίγκιπας Γεώργιος, τρίτος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου.

Ο μικρούλης Γεώργιος έχει κάνει πέντε δημόσιες εμφανίσεις μετά τη γέννησή του πριν από δύο χρόνια, οι δύο τελευταίες όταν γεννήθηκε η αδελφή του Σάρλοτ τον Μάιο και όταν βαπτίστηκε τον Ιούλιο.

Οι φωτογραφίες του μικρού πρίγκιπα πωλούνται «χρυσάφι», οπότε η τόσο προσοδοφόρα «αποστολή» απαιτεί και «ειδικές τακτικές».

«Τα περιστατικά ολοένα και αυξάνονται και οι τακτικές που υιοθετούνται είναι ολοένα και πιο ανησυχητικές. Μια γραμμή έχει παραβιαστεί και κάθε νέα κλιμάκωση θα συνιστούσε ένα πραγματικό κίνδυνο σε επίπεδο ασφαλείας» επισημαίνεται.

Στην επιστολή περιγράφονται με λεπτομέρειες πολλές από αυτές τις μεθόδους που υιοθετούνται, ανάμεσά τους η καταδίωξη των οχημάτων που εξέρχονται από τις οικίες της βασιλικής οικογένειας, η παρακολούθηση κάθε εξόδου του Γεωργίου και της παραμάνας του ή ακόμα και η χρήση άλλων παιδιών με στόχο να τραβήξουν το ενδιαφέρον του μικρού πρίγκιπα στις παιδικές χαρές που παίζει.  

Κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού την περασμένη εβδομάδα αστυνομικός ανακάλυψε έναν φωτογράφο που είχε κρυφτεί στο πορτ παγκάζ ενός αυτοκινήτου, κάτω από ένα σεντόνι και έχοντας μαζί του προμήθειες φαγητού, με την ελπίδα να καταφέρει να καταγράψει με τον φακό του τον μικρό Γεώργιο.

«Κάθε παιδί, όποιος και αν είναι ο δημόσιος ρόλος του στο μέλλον, αξίζει μία ευτυχισμένη παιδική ηλικία, όπου η προσωπική του ζωή και η ασφάλειά του θα προστατεύονται» υπογραμμίζεται στην επιστολή, όπου επίσης διευκρινίζεται ότι το πριγκιπικό ζεύγος δεν θέλει τα παιδιά του να περάσουν την ζωή τους πίσω από τα κάγκελα ενός παλατιού, αλλά να μπορούν να παίξουν μαζί με τα άλλα παιδιά σε δημόσιους χώρους.

«Οι φωτογράφοι είχαν πολυάριθμες ευκαιρίες πρόσφατα να βγάλουν φωτογραφίες της οικογένειας και θα υπάρξουν συχνά ανάλογες ευκαιρίες στο μέλλον όσο τα παιδιά μεγαλώνουν» δίνεται η υπόσχεση.

newsfish.gr
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.