ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ουάσινγκτον: Η αφίσα με την ξανθιά μαζορέτα που προκάλεσε σάλο

Δείτε το πόστερ που χαρακτηρίστηκε ως σεξιστικό και το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον αναγκάστηκε να το αποσύρει άρον-άρον

Mετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε, το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον αναγκάστηκε να αποσύρει άρον – άρον  την σεξιστική, όπως την χαρακτήρισαν πολλοί, αφίσα που απεικόνιζε μαζορέτες της ομάδας.

Πολλοί εντός κι εκτός του πανεπιστημίου ήταν αυτοί που έσπευσαν να την χαρακτηρίσουν προσβλητική για το ωραίο φύλο, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα “Independent”.  

Στην αφίσα στην οποία απεικονίζεται μία μαζορέτα λευκού χρώματος με ξανθιά μαλλιά, αναγράφονται κάποιες στιλιστικές συμβουλές για τις υποψήφιες που θα ήθελαν να μπουν στην ομάδα. Η αφίσα με την ξανθιά μαζορέτα συμβουλεύει για το τι πρέπει αλλά και τι δεν πρέπει να κάνει μία υποψήφια μαζορέτα. 

Για παράδειγμα, μία μαζορέτα δεν θα πρέπει να έχει έντονο make up. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγει τα έντονα βαμμένα μάτια, το σώμα της όμως θα πρέπει να είναι γυμνασμένο και καλό θα είναι να έχει μία μπρονζέ απόχρωση (να έχει δηλαδή ηλιοκαμένο χρώμα). Θα πρέπει επίσης οι μαζορέτες να αποφεύγουν τα κοσμήματα.

“Δεν πιστεύω ότι είναι αληθινό αυτό που συμβαίνει”, επισημαίνει η Γιασμίν Περέζ, φοιτήτρια από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον. 

“Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό του ανθρώπου που την κοιτάζει είναι η εξιδανίκευση της δυτικής ομορφιάς. Για τον λόγο αυτό θεωρώ πως το πανεπιστήμιο θα πρέπει να μην την επιτρέψει”, επισημαίνει η Αμερικανίδα φοιτήτρια. Εκτός από την Γιασμίν υπήρξαν κι άλλες “φωνές” από άλλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ για την άμεση απόσυρση της αφίσας.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.