ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Όταν η Ελλάδα διέγραφε το γερμανικό χρέος

Τι δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για την διαγραφή του γερμανικού χρέους;

Την απάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ προβάλλει το Russia Today.

O Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε στους βουλευτές που χρησιμοποίησαν «υψηλή ρητορική» για την «αδυναμία» της ελληνικής κυβέρνησης να βρει «αλληλεγγύη με τους ευρωπαίους εταίρους», ότι ο «δανεισμός είναι σίγουρα μια μορφή αλληλεγγύης».

«Η ισχυρότερη στιγμή αλληλεγγύης της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας ήταν το 1953 όταν η Ευρώπη αποφάσισε τη διαγραφή του 60% του χρέους της Γερμανίας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Η ισχυρότερη στιγμή αλληλεγγύης της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας ήταν το 1953 όταν η χώρας σας έβγαινε καταχρεωμένη και λεηλατημένη από δύο παγκόσμιους πολέμους και η Ευρώπη και οι ευρωπαϊκοί λαοί έδειξαν την μέγιστη αλληλεγγύη στη Σύνοδο του Λονδίνου το 1953, όταν αποφάσισαν τηδιαγραφή του 60% του χρέους της Γερμανίας καθώς και ρήτρα ανάπτυξης. Αυτή ήταν η σημαντικότερη στιγμή αλληλεγγύης της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Δείτε τη φωτογραφία για τη διαγραφή του γερμανικού χρέους:

5aef9bf3daa3f1b97870a9788ebb2a2b

www.fimes.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.