ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Οργή για το Instagram – Διαγράφει λογαριασμούς λόγω… πνευματικών δικαιωμάτων

Έντονο προβληματισμό και ανησυχία έχει προκαλέσει στους χρήστες του instagram, η διαγραφή λογαριασμών χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς να μπορούν να σώσουν τα δεδομένα τους.

Το θέμα το τόνισε πρώτος ο Χιούγκο Μπαέτα, ένας Πορτογάλος σχεδιαστής ιστοσελίδων που ζει στο Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος έγραψε σοκαρισμένος σε blog ότι ο λογαριασμός του με πάνω από 900 φωτογραφίες διαγράφηκε λίγες ώρες μετά το ανέβασμα βίντεο από μια συναυλία της Τζάνετ Τζάκσον

Αυτό που ενόχλησε τον Χιούγκο ήταν η ταχύτητα της διαγραφής του λογαριασμού, χωρίς να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του η να κατεβάσει τα βίντεο. Ό λογαριασμός του διαγράφτηκε λόγω πνευματικών δικαιωμάτων και όταν προσπάθησε να συνδεθεί, δεν μπορούσε και τον ανακατεύθυναν σε ένα άρθρο που έλεγε: «Ο λογαριασμός σας διαγράφηκε λόγω παραβίασης των κανόνων. Δεν θα μπορείτε να συνδεθείτε σε αυτόν το λογαριασμό και κανένας δεν μπορεί να τον δει. Δεν μπορούμε να ανακτήσουμε κανέναν λογαριασμό, ο οποίος διαγράφηκε για τέτοιου είδους παραβίαση».

Φυσικά ο Χιούγκο είχε άδικο στη περίπτωση, απλά θα έπρεπε να του δοθεί η ευκαιρία να απολογηθεί και να κατεβάσει οτιδήποτε ήταν έναντι των κανονισμών, χωρίς να χάσει τον λογαριασμό του.

Καλό θα ήταν λοιπόν όλοι να διαβάσουν τους κανόνες της αγαπημένης εφαρμογής και να δημιουργήσουν ένα αντίγραφο από τα δεδομένα και τις φωτογραφίες που έχουν στο instagram, για παν ενδεχόμενο.

www.koolnews.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.