ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Οργή για το… ανάλαφρο βίντεο φοιτητριών! (video)

Το ακαδημαϊκό έτος δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, αλλά τα μέλη της αδελφότητας Alpha Phi από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, κατάφεραν να ξεσηκώσουν κύματα οργής.

Το βίντεο που ανάρτησαν στο διαδίκτυο τα κορίτσια της αδελφότητας –κοινωνικές οργανώσεις φοιτητών που χωρίζονται ανάλογα με το φύλο των μελών τους σε αδελφότητες αγοριών και κοριτσιών και σε διάφορους τύπους όπως ακαδημαϊκές, κοινωνικές, πολιτικές, θρησκευτικές καλλιτεχνικές κ.α.-, για τη στρατολόγηση νέων φοιτητριών, δείχνει ένα τσούρμο από λευκές, ξανθές, επί το πλείστων, νεαρές γυναίκες (αρκετές με μακριά μαλλιά), να φορούν ανάλαφρα ενδύματα και μπικίνι κάνοντας τίποτε άλλο από το να χορεύουν, να κάνουν πάρτι, να στέλνουν φιλιά και να φυσούν γκλίτερ από τα χέρια τους.

Όπως γράφει το USA Today, το βίντεο αντιμετωπίστηκε με οργή από ανθρώπους που ένιωσαν ότι οι συγκεκριμένες φοιτήτριες ενδιαφέρονται κυρίως για την εξωτερική τους εμφάνιση, δεν προωθούν την ποικιλομορφία σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, αλλά και την ισότητα των δυο φύλων. Η Alpha Phi έσβησε το βίντεο όπου είχε 500.000 θεάσεις, αλλά χρήστες του διαδικτύου το ανέβασαν ξανά στο YouTube.

 

www.filathlos.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.