ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Οπλισμένοι πολλοί Βρετανοί μαθητές

Εκατοντάδες καραμπίνες και τσεκούρια κατασχέθηκαν σε μια τριετία

Τον κίνδυνο στο πετσί τους φαίνεται πως αισθάνονται οι μαθητές στη Βρετανία, καθώς αρκετοί πηγαίνουν στο σχολείο οπλισμένοι! Δε μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το γεγονός ότι πιστόλια, περίστροφα, τσεκούρια, ακόμη και επαναληπτικές καραμπίνες κατασχέθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια από 1.000 μαθητές της Βρετανίας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Βάσει της έρευνας που έγινε σε σχολικά ιδρύματα -μεταξύ αυτών και περισσότερα από 80 δημοτικά σχολεία- από το 2011 μέχρι το 2013, περισσότεροι από 300 μαθητές είχαν στην κατοχή τους τσεκούρια, λεπίδες και μπαλτάδες του χασάπη.

Σε άλλους 36 μαθητές, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν πιστόλια, περίστροφα, επαναληπτικές καραμπίνες, αεροβόλα και ένα τέιζερ, ασκήθηκε δίωξη για οπλοφορία.

Σε ένα δημοτικό σχολείο της Σκωτίας εντοπίστηκε ένας 8χρονος μαθητής που είχε επάνω του ένα μαχαίρι.

Οι αριθμοί αυτοί ωστόσο δεν αποτελούν παρά μόνο την κορυφή του παγόβουνου, δεδομένου ότι οι 21 από τις 52 αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία που συνέλεξαν για το θέμα.

«Είναι τρελό. Τα παιδιά αισθάνονται ότι κινδυνεύουν σε βαθμό που καταλήγουν να οπλοφορούν. Η κουλτούρα του φόβου πρέπει να πάψει», τόνισε ο Πάτρικ Ρίγκαν, ο πρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης XLP που ασχολείται με τους νέους.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της σημείωσε ότι έχει δώσει περισσότερα δικαιώματα στους καθηγητές ώστε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο αυτό. «Οι καθηγητές μπορούν πλέον να κάνουν έρευνες χωρίς τη συγκατάθεση των μαθητών, να κατάσχουν τα απαγορευμένα αντικείμενα και να τους βγάζουν από την αίθουσα εάν επιδεικνύουν επικίνδυνη συμπεριφορά», είπε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.