ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ομιλία της Ντόρας Πάλλη σε ημερίδα  στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας αθλητισμού

Η Ντόρα Πάλλη, υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, μίλησε εκπροσωπόντας της Ελλάδα σε ημερίδα με θέμα “Ο αθλητισμός ως εργαλείο κοινωνικής αλλαγής”, που έγινε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας αθλητισμού την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Στο συνέδριο μετείχαν πολλά στελέχη της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής αλλά και του διεθνούς Ολυμπιακού και αθλητικού  κινήματος.

Αρχικά η Ντόρα Πάλλη έκανε αναδρομή στις ρίζες της αθλητικής ιδέας στην αρχαία Ελλάδα και κατέδειξε ιδιαίτερα την σημασία και την επιρροή του θεσμού της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην αναβίωση του θεσμού στους σύγχρονους καιρούς και στις κομβικές στιγμές για την ανάπτυξη κι εμπέδωση  “ενός  αρχαίου θεσμού” που ενώνει λαούς, πολίτες, αθλητές, παραμένοντας  επίκαιρος και πολύ χρήσιμος σε μια ανθρωπότητα που δείχνει ότι  δεν έχει ενηλικιωθεί και σπαράσσεται συνεχώς  από συγκρούσεις.

Επιπλέον, έκανε εκτενή αναφορά στη συμβολή της σύγχρονης Ελλάδας στο θεσμό της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, αλλά και στα κοινωνικά προγράμματα τα οποία κι εφαρμόζει η Ολυμπιακή Εκεχειρία, όπως αυτό κατά του Σχολικού Εκφοβισμού ο οποίος αποτελεί μεγάλο πρόβλημα της εποχής μας.

Κλείνοντας, η Ντόρα Πάλλη επεσήμανε πως “Η αλλαγή στην κοινωνία  προϋποθέτει να περάσουμε ιδανικά κι αξίες στις νέες γενιές, αφού αυτό είναι τελικά και το βαθύτερο  νόημα του αθλητισμού”.

 
 
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.