ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ AEGEANCUISINE ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου οργανώθηκε μία σειρά ανοικτών εκδηλώσεων στη Ρόδο στις 16 Απριλίου, με αντικείμενο το νέο πρότυπο πιστοποίησης AEGEANCUISINE.

Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στην πόλη της Ρόδου στις 11:00 και στη Λίνδο στις 15:30. Στην πόλη της Ρόδου η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων στο κτίριο του Επιμελητηρίου, Γρ.Λαμπράκη 8 και στη Λίνδο, στο Πνευματικό Κέντρου της Δ.Ε. Λινδίων «Ιωάννης Ζίγδης».

Οι δύο ενημερωτικές ημερίδες, είχαν ως αντικείμενο τη μέχρι σήμερα πορεία του Σήματος Αιγαιοπελαγίτικης Κουζίνας, τις καλές πρακτικές, τις προοπτικές αλλά και τις προϋποθέσεις ένταξης στο επιχειρηματικό Δίκτυο του AEGEANCUISINE των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων.

Στις  ημερίδες  παραβρεθήκαν μέλη του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, μεγάλος αριθμός επαγγελματιών και επιχειρηματιών του χώρου της εστίασης και φίλοι της γαστρονομίας.  Ομιλητές ήταν ο κα Σπανού Φαίδρα, σύμβουλος του ΕΒΕΔ και Πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος του Aegean Cuisine για τα Δωδεκάνησα,, ο Chef κ. Νίκος Χριστοφόρου, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων και ο οικονομολόγος Αντώνιος Κολιάδης, Επιστημονικός Συνεργάτης του προγράμματος.

Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε σε όλες τις εκδηλώσεις, ώθησε τους συμμετέχοντες να πάρουν μέρος στη συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις αλλά και να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους. Επιπλέον προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα με σημαντικότερο αυτό της ανάγκης ενίσχυσης της οριζόντιας δικτύωσης και συνεργασίας των επιχειρήσεων του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα με αυτόν του τουρισμού και των υπηρεσιών. Οι εισηγητές απάντησαν σε όλα τα θέματα που ειπώθηκαν και η αποδοχή του προτύπου από τον επιχειρηματικό κόσμο των νησιών μας σηματοδότησε μία καλή συνέχεια στο επιτυχημένο ξεκίνημα του AEGEANCUISINE. 

Το παρόν υλοποιείται στο πλαίσιο του Υποέργου 9 «Ανάδειξη της γαστρονομίας και της αιγαιακής κουζίνας στα Δωδεκάνησα», της πράξης με τίτλο «Προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» –  Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου – με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 allaksogolies.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.