ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2015 ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ «ΝΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ 2015»

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2015 ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ «ΝΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ 2015» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 26-27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ESTELLA ΚΑΙ ΜΟΥΣΜΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο, στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου, το Ιστιοπλοϊκό Πρωτάθλημα 2015 που διοργανώνεται από τον Αθλητικό Σύλλογο Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου. Το Πρωτάθλημα που ξεκίνησε το περασμένο Απρίλιο, μετά από 6 μήνες και πολλούς αγώνες, φτάνει στο τέλος του, με την διεξαγωγή του καθιερωμένου ετήσιου αγώνα των “ΝΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ 2015”. Ο αγώνας ΝΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ είναι ιδιαίτερα κρίσιμος αφού στη μέχρι τώρα βαθμολογία της γενικής κατάταξης του Πρωταθλήματος, τα σκάφη ESTELLA με κυβερνήτη τον Σωτήρη Κατσαρά και ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ με κυβερνήτη τον Νίκο Κουμνάκη ισοβαθμούν έχοντας συγκεντρώσει 25 βαθμούς ποινής. Έτσι το σκάφος που θα καταλάβει την καλύτερη θέση, αυτόματα θα κατακτίσει και τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ο αγώνας αποτελείται από δυο ιστιοδρομίες. Το Σάββατο στις 10:00 π.μ. θα δοθεί από την περιοχή Κάτω Πέτρες Ρόδου η εκκίνηση της πρώτης ιστιοδρομίας, η οποία θα έχει ως προορισμό την Σύμη. Τα ιστιοπλοϊκά σκάφη θα έχουν ως κυβερνήτες νέους ιστιοπλόους  απόφοιτους της Σχολής του Συλλόγου, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητές τους και να εφαρμόσουν όσα έχουν μάθει πλάι στους έμπειρους καπετάνιους των σκαφών του Συλλόγου καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Το βράδυ του Σαββάτου τα σκάφη θα ελλιμενιστούν στο λιμάνι του Γιαλού της Σύμης.

Μετά από ολιγόωρη ξεκούραση, το μεσημέρι της Κυριακής θα δοθεί η εκκίνηση της δεύτερης ιστιοδρομίας του αγώνα από την Σύμη με προορισμό την Ρόδο. Η τελευταία ιστιοδρομία του αγώνα των “ΝΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ” θα είναι και αυτή που θα αναδείξει τον νικητή του Πρωταθλήματος 2015 αλλά και τα σκάφη τα οποία θα καταλάβουν τις υπόλοιπες θέσεις.

Στα πλαίσια του αγώνα, την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 21:30 είναι προγραμματισμένη η καθιερωμένη συγκέντρωση κυβερνητών, στην θα δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες στους αγωνιζόμενους από τα μέλη της Επιτροπής Αγώνων. Η συγκέντρωση κυβερνητών θα γίνει στις εγκαταστάσεις του ΑΣΙΑΘΡ στην Μαρίνα Μανδρακίου.

Οι οδηγίες πλου και άλλες πληροφορίες του  αγώνα ΝΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ καθώς και η μέχρι σήμερα κατάταξη του Πρωταθλήματος 2014, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΙΑΘΡ – www.asiathr.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.