ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου «Μαζί με Δύναμη για την Ζωή»

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου «Μαζί με Δύναμη για την Ζωή», που πραγματοποιήθηκαν σε Πάτμο και Ρόδο, στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας για την σπουδαιότητα της πρόληψης όσον αφορά τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο του στόματος.
Στην Πάτμο, από 5 έως 7 Οκτωβρίου εξετάστηκαν δωρεάν συνολικά 150 γυναίκες (η εξέταση περιελάμβανε και υπέρηχο μαστού),  από την ειδική χειρουργό μαστού κ. Αναστασία Παζαΐτη και την ειδική χειρουργό μαστού κ. Παρασκευή Λιάκου, που βρέθηκαν στο νησί αποδεχόμενες την πρόσκληση του Δ.Σ. του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου.
Στις 6 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ομιλία στον Συνεδριακό Χώρο του Ξενοδοχείου Πάτμος Ακτίς κατά την οποία οι δύο οι γιατροί αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα της πρόληψης για τον καρκίνου του μαστού.  Η προσέλευση κοινού ήταν μεγάλη και ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους ιατρούς.
Ο Σύλλογος θέλει να ευχαριστήσει για την συνδρομή τους στην πραγματοποίηση της παραπάνω δράσης την κ. Μαρουσώ Παραδείση, την κ. Ελένη Μαυρόγαλου, τν κ. Νικόλαο Αντωνόπουλο καθώς επίσης τον κ. Νικόλαο Πουλιού για την φιλοξενία και παραχώρηση του συνεδριακού χώρου στο ξενοδοχείο Πάτμος Ακτίς. 
 
Στις 7 Οκτωβρίου  πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, στη νέα πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου, επιστημονική ημερίδα για τον καρκίνο του στόματος, από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου «Μαζί με Δύναμη για τη Ζωή» σε συνεργασία με τον  Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου, στην οποία συμμετείχαν διακεκριμένοι καθηγητές οδοντίατροι.
Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του στόματος .
Επίσημη προσκεκλημένη ήταν η πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών, κ. Ζωή Γραμματόγλου. Επίσημοι ομιλητές ήταν οι καθηγητές κ.κ.  Γεώργιος Λάσκαρης και Νίκος Παπαδογεωργάκης, καθώς επίσης και η παθολόγος-ογκολόγος του Π.Γ.Ν. Ρόδου κ. Μαρία Παρασκευά.
Ο Σύλλογος θέλει να ευχαριστήσει για την στήριξη το τμήμα  Ρόδου HJ 33 AHEPA Hellas, την διοίκηση του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης για την παραχώρηση της αίθουσας καθώς επίσης και την Ευρωπαϊκή χορωδία του μουσικού σχολείου Ρόδου.
 
Οι ενημερωτικές  δράσεις του Συλλόγου θα συνεχιστούν σε κάθε νησί και κάθε χωριό της Δωδεκανήσου με σκοπό να ενημερωθούν σωστά οι πολίτες για την σημασία της πρόληψης μέσα από την οποία μπορούν να σωθούν ζωές. 
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.