ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Eurovision 2016: Όλο το παρασκήνιο της πρώτης πρόβας και τα προγνωστικά για την Ελλάδα

Την παρθενική της εμφάνιση στη Eurovision έκανε χθες η ελληνική αποστολή στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού, και το ταξίδι των Argo ξεκίνησε με προορισμό τον τελικό και φυσικά μια καλή θέση.

Αναχώρηση για το στάδιο

Οι υποχρεώσεις των μελών του συγκροτήματος ήταν πολλές και το πρωινό ξύπνημα ήταν δύσκολο. Ωστόσο, οι Argo βρέθηκαν από πολύ νωρίς το πρωί στο στάδιο Globe Arena για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την πρώτη τους επίσημη πρόβα στη σκηνή.

Ποιες ήταν οι εντυπώσεις που άφησε η παρθενική εμφάνιση του «Utopia Land», στους δημοσιογράφους και τους φαν που την παρακολούθησαν από κοντά; Εντυπωσιάστηκαν από τη σκηνική παρουσία αν και βέβαια πολλά κομμάτια της παρουσίασης του τραγουδιού τους θύμισαν παλιότερες εμφανίσεις της Ελλάδας στον θεσμό αυτό.

Το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο και μάλιστα ένας δημοσιογράφος έγραψε στο twitter του πως η ελληνική συμμετοχή έχει γεύση…σουβλάκι!

Εντύπωση πάντως έχει προκαλέσει η απουσία του Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά – κρουστά) από το πλευρό των Argo. Το μέλος του συγκροτήματος το οποίο αντικαταστάθηκε πάνω στη σκηνή από τον χορευτή Βασίλη Ροξένο (καθώς ο κανονισμός επιτρέπει μόνο 6 άτομα να βρίσκονται στο stage) είχε δηλώσει πως θα βρίσκεται στο πλευρό των Argo καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Σε καμία όμως φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα από την παρουσία των Argo στη Σουηδία, δεν τον έχουμε δει.

Πριν από τη συνέντευξη τύπου

Και από 6 έγιναν… 4 τα μέλη του συγκροτήματος στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε μετά την πρόβα. Ίσως να μην χωρούσαν όλοι στον ομολογουμένως μικρό χώρο που στήθηκε για να φιλοξενεί τους καλλιτέχνες μετά την πρόβα τους και να απαντούν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Πάντως στη συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου όσα από τα μέλη των Argo βρέθηκαν εκεί κατάφεραν να κερδίσουν θετικά σχόλια από την αμεσότητα και την απλότητα τους. Οι ερωτήσεις αφορούσαν κυρίως την Ποντιακή διάλεκτο την οποία χρησιμοποιούν στους στίχους του τραγουδιού, με τους ξένους δημοσιογράφους να θεωρούν πως πρόκειται για μία ξένη γλώσσα και τους Argo να τους εξηγούν πως πρόκειται για την διάλεκτο του Πόντου.

Φυσικά δεν έλειψαν και οι ερωτήσεις σχετικά με την οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας μας και πως συνδυάζεται με την αισιοδοξία που εκπέμπουν τα μέλη του συγκροτήματος.

Συνάντηση και αναμνηστική φωτογραφία με την εκπρόσωπο του Αζερμπαϊτζάν

Μετά από πολλές ώρες στο στάδιο, η ελληνική αποστολή αναχώρησε για το ξενοδοχείο για ξεκούραση και για τις επόμενες τρεις ημέρες (οπότε θα γίνει και η δεύτερη πρόβα) θα μαζέψουν δυνάμεις, θα γνωρίσουν τη Στοκχόλμη και έχει προγραμματιστεί να επισκεφτούν μέρη της πόλης με έντονη την ελληνική παρουσία.

Όσο για τα προγνωστικά τα όποια ως γνωστόν διαμορφώνονται κατά την περίοδο των προβών; Μπορεί ακόμα να μας δείχνουν σε χαμηλή θέση ωστόσο μετά την πρόβα παρατηρήθηκε άνοδος με τους Argo να δηλώνουν πως στο τέλος με την παρουσία τους και το τραγούδι τους θα τα διαψεύσουν.

Η ψηφοφορία των δημοσιογράφων

tlife.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.