ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Έρχεται κάθε χρόνο για να βρει την μητέρα της – Η 55χρονη Ολλανδή βρίσκεται και πάλι στην Κρήτη

Τα τελευταία 30 χρόνια επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι – ή φθινόπωρο – την Κρήτη προκειμένου να βρει την μητέρα της.

Πρόκειται για την 55χρονη πλέον Ολλανδή Αντουανέτα ντε Μπερ που γεννήθηκε στην Κρήτη αλλά μεγάλωσε στην Ολλανδία.

Οι βιολογικοί της γονείς την άφησαν σε ένα βρεφοκομείο προκειμένου να βρει μία καλύτερη τύχη, μαζί με ένα σημείωμα.

ANTOYANET

Η απίστευτη ιστορία της

Η Αντουανέτ γεννήθηκε στην Κρήτη στις 12 Απριλίου 1961. Στις 22 Απριλίου, σε ηλικία 11 ημερών, αφέθηκε στη βρεφοδόχο του «Γερωνυμάκειου» Βρεφοκομείου Ηρακλείου.

ANTOYANET6

Στις πάνες της υπήρχε ένα σημείωμα της τραγικής μάνας. Τα λόγια της ραγίζουν καρδιές. «Το παιδί εγεννήθη στις 12 Απριλίου του 1961 και ώρα 8 προ μεσημβρίας. Παρακαλώ όπως φυλαχτεί το σημείωμα μαζί με το διακριτικό που έχω επάνω του. Παρακαλώ να το περιποιηθείτε. Πρόκειται να το ξαναπάρω το παιδί μου. Σας ευχαριστώ προσωρινές μητέρες του σπλάχνου μου… Είναι αβάπτιστο και είναι αδήλωτο».

ANTOYANET4ANTOYANET3

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ» και δηλώθηκε στο ληξιαρχείο ως έκθετο με το όνομα Βασιλική Σωσίμου, όνομα που της χάρισε μια νεαρή βρεφοκόμος που έγινε και νονά της.

Σε ηλικία 3 χρόνων υιοθετήθηκε από τους Ολλανδούς Ρενς και Άχατα Ντεμπούρ.

ANTOYANET7

 

Όταν ήταν 30 χρόνων η Αντουανέτ, συνεργάστηκε με κοινωνικούς λειτουργούς της Ολλανδίας που την έφεραν σε επαφή με το Δήμο Ηρακλείου, όπου και βρήκε το σημείωμα που είχε αφήσει η φυσική της μητέρα. Διαβάζοντας το, ένιωσε πως ήταν γραμμένο με ιδιαίτερη ευαισθησία και αποφάσισε να συνεχίσει τις έρευνες.

ANTOYANETA

Στις 8 Μαΐου του 1998 ζήτησε την βοήθεια της Αγγελικής Νικολούλης και πήγε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ». Μαζί με την Αγγελική Νικολούλη απηύθυναν έκκληση μέσω της εκπομπής, προκειμένου να βρεθεί η βιολογική οικογένεια της Αντουανέτ. Τότε ανταποκρίθηκαν δύο υποψήφιες μητέρες αλλά τα αποτελέσματα της εξέτασης του DNA που ακολούθησαν δεν ήταν θετικά.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.