ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Oktoberfest: Άνοιξαν οι κάνουλες της μεγαλύτερης γιορτής μπύρας στον κόσμο

Κοντά παντελονάκια, πλούσια ντεκολτέ και… άφθονη μπύρα – Πάνω από έξι εκατομμύρια επισκέπτες αναμένονται φέτος

Με δύο σφυριές, ο δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ κάρφωσε σήμερα την κάνουλα στο πρώτο βαρέλι μπύρας, σηματοδοτώντας την έναρξη του θρυλικού Oktoberfest, της μεγαλύτερης γιορτής του δημοφιλούς χρυσαφένιου ποτού στον κόσμο. 

Πάνω από έξι εκατομμύρια επισκέπτες αναμένονται φέτος σε αυτή τη μεγάλη γιορτή προκειμένου να απολαύσουν εκλεκτή μπύρα και τα λαχταριστά εδέσματα αλλά και να… θαυμάσουν τις αιθέριες ξανθές υπάρξεις που σερβίρουν τα παγωμένα ποτήρια ντυμένες με παραδοσιακές βαυαρικές ενδυμασίες.

Παρόλο που το Oktoberfest ξεκίνησε πριν από 205 χρόνια, αυτή είναι η 182η διοργάνωση του θεσμού αφού το «μεγάλο πάρτι» ακυρώθηκε αρκετές φορές λόγω των δύο παγκόσμιων πολέμων, δύο επιδημιών χολέρας και της… εισβολής του Ναπολέοντα στη Βαυαρία.

Οι τιμές του εμβληματικού μεγάλου ποτηριού της μπύρας έχουν εκτιναχθεί στα ύψη τα τελευταία χρόνια, αγγίζοντας τα 10-11 ευρώ. Ωστόσο αυτό δεν αναμένεται να αποθαρρύνει τους επισκέπτες του διάσημου φεστιβάλ, πολλοί από τους οποίους έχουν προνοήσει, κάνοντας οικονομίες αρκετές εβδομάδες πριν, ώστε να μη στερηθούν ούτε σταγόνα από την αγαπημένη τους μπύρα.

Ιδιαίτερη έντονη είναι φέτος και η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή, καθώς ο δήμος θεώρησε «φρόνιμο» να κρατήσει τους μεθυσμένους επισκέπτες του φεστιβάλ σε απόσταση από τους 20.000 και πλέον πρόσφυγες που έχουν φτάσει στη γερμανική πόλη τις τελευταίες εβδομάδες.

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.