ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου: Εκφράζει τη συμπαράσταση του στις αρχές, τις επιχειρήσεις  και του πολίτες της Κω

Η επομένη της επίσκεψης του Εγκέλαδου στο Νησί της Κω βρίσκει τους Δωδεκανήσιους συνανθρώπους μας λαβωμένους. Υπομένοντας τα τελευταία χρόνια το οικονομικό βάρος των μεταναστευτικών ροών, οι Κώοι συμπολίτες μας καλούνται τώρα να αντιμετωπίσουν  τις ανυπολόγιστες ζημίες, αλλά και τον πόνο της απώλειας ανθρώπινων ζωών, που προκάλεσε ο σεισμός της 21ης Ιουλίου. Οι τοπικές επιχειρήσεις αλλά και κάθε φορολογούμενος ξεχωριστά μερικές ημέρες πριν από την έναρξη ενός μαραθωνίου φορολογικών υποχρεώσεων, εν μέσω της τουριστικής περιόδου, δέχονται ένα δυσβάσταχτο χτύπημα στον οικονομικό τους σχεδιασμό.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου με τη παρούσα επιστολή επιθυμεί να εκφράσει τη συμπαράσταση του στις αρχές, τις επιχειρήσεις  και του πολίτες της Κω.

Θεωρούμε ως ελάχιστη υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας την επίδειξη του ανθρώπινου της προσώπου. Εκτός από την αυτονόητη παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που έληγαν την 21η Ιουλίου, το 12 Περιφερειακό Τμήμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας θα προβεί σε παρεμβάσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς των υπουργείων οικονομικών και κοινωνικής ασφάλισης προκειμένου να δοθεί παράταση στη προθεσμία υποβολής κάθε είδους δήλωσης με καταληκτική ημερομηνία μέχρι και την 31η Ιουλίου. Ενδεικτικά αναφέρονται οι περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, κάθε είδους παρακρατηθέντες φόροι, συνοπτικοί πίνακες ενδοομιλικών συναλλαγών κ.α. Ταυτόχρονα απαιτούμε την παράταση της προθεσμίας υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής δήλωσης στον ΕΦΚΑ. Δεδομένη θεωρούμε βέβαια, όπως και σε άλλες περιοχές που πλήττονται από αντίστοιχες θεομηνίες, και το μη καταλογισμό προσαυξήσεων για τις πληρωμές προς το ελληνικό δημόσιο που λήγουν εντός του μηνός Ιουλίου αλλά και την απαλλαγή των ακίνητων που βρίσκονται στο Νησί της Κω από τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων.

 Το επόμενο διάστημα, αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου μας θα μεταβεί στη Κω προκείμενου να συναντηθεί με φορείς του νησιού και ως επίσημος σύμβουλος του Ελληνικού δημόσιου να συνδράμει στην αμεσότερη επάνοδο της καθημερινότητας στη κανονικότητα.

    

ΓΙΑ  ΤΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΤΟΥ  Π.Τ. ΔΩΔ/ΣΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

                                   

 

Ο   Πρόεδρος

 

Ζωγραφίδης Κωνσταντίνος

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.