ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Οικονομική βοήθεια 3 εκατομμυρίων ευρώ σε συγγενείς θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας με το αεροπλάνο της «Helios»

Την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας «Ήλιος» αποφάσισε σε συνεδρίαση του το κυπριακό Υπουργικό Συμβούλιο.

Συνολικά θα δοθούν περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ σε 32 συγγενείς θυμάτων, εννέα εκ των οποίων είναι ανήλικοι.

 Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου λήφθηκε μετά από εισήγηση της Επιτροπής Παρακολούθησης Ανθρωπιστικών Ζητημάτων και λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές κοινωνικοοικονομικές καταστάσεις που αντιμετωπίζει αριθμός συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας της 14ης Αυγούστου 2005, από την πτώση του αεροσκάφους της εταιρείας «Helios Airways Ltd», οι οποίοι έχουν υποστεί οικονομικές απώλειες μετά την απόφαση του Eurogroup το Μάρτιο του 2013 για το κούρεμα καταθέσεων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αποζημιώσεις που είχαν πάρει είχαν «κουρευτεί».

Η οικονομική βοήθεια θα δοθεί σε 5 ισόποσες ετήσιες δόσεις αρχόμενες από το 2016, με εξαίρεση ποσών κάτω των 25.000 ευρώ, τα οποία θα καταβάλλονται σε μία εφάπαξ δόση εντός του 2016 και ποσών από 25.001 ευρώ έως 50.000 ευρώ, τα οποία θα καταβάλλονται σε δύο ισόποσες δόσεις το 2016 και 2017.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε το Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου να επικοινωνήσει με τους δικαιούχους για να τους ενημερώσει σε σχέση με τη διαδικασία καταβολής των υπό αναφορά ποσών.

Κραυγή απελπισίας στον Νίκο Αναστασιάδη από τον άνδρα που έχασε όλη την οικογένεια του στο «Helios»

Tον Ιούλιο του 2016 ένας άνδρας που έχασε όλα τα μέλη της οικογένειας του στην αεροπορική τραγωδία της Helios απέστειλε επιστολή στον Νίκο Αναστασιάδη ζητώντας βοήθεια. Όπως αναφέρει το Chnews, o Ανδρέας Ευριπίδου ήταν 19 ετών όταν σημειώθηκε η τραγωδία. Εκτελούσε ακόμα τα στρατιωτικά του καθήκοντα και γι’ αυτό δεν είχε ακολουθήσει τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της οικογενείας του στο μοιραίο ταξίδι.

Στην επιστολή του, ο ίδιος περιγράφει τη βαθιά θλίψη που νιώθει τα τελευταία 11 χρόνια λόγω της απώλειας των μελών της οικογενείας του, η οποία ενισχύεται λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Όπως ο ίδιος λέει, στέλνει αυτή την επιστολή ζητώντας βοήθεια.

Η επιστολή του κ. Ευρυπίδου:

«Εξοχότατε Κε Πρόεδρε,

Ονομάζομαι Αντρέας Ευριπίδου, είμαι ένα από τα ορφανά της Ηelios. Το ξέρω ότι σας φαίνομαι άγνωστος γιατί κρυβόμουν για σχεδόν 11 βασανιστικά, με την σημασία της λέξεως, χρόνια ειδικά τα τελευταία χρόνια όπου ζω στη κατάθλιψη και την μιζέρια. Γιατί κάποια γεγονότα ούτε το ανθρώπινο μυαλό δεν μπορεί να τα συλλάβει.

Είχα χάσει τότε του γονείς μου αλλά και της δυο μικρότερες αδερφούλες μου, είχε ξεκληριστεί ολόκληρη η οικογένεια μου μένοντας μόνος. Πάντα προσπαθούσα να αποφεύγω την δημοσιότητα γιατί δεν ήθελα να με βλέπει ο κόσμος με λύπηση και μετά από 11 χρόνια κάνω το αντίθετο γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος για εμένα κάθε άνθρωπος έχει τα όρια του, ήθελα απλά να ζήσω σαν άνθρωπος και αυτό το στερούμαι. Έχουν περάσει τα χρόνια και ακόμη προσπαθώ με κάθε τρόπο να σταθώ στα πόδια μου και να καταφέρω να ζήσω φυσιολογικά σαν όλους εσάς.

Μου έχετε πάρει όλα τα λεφτά ότι είχα και δεν είχα και όταν εννοώ όλα, όλα ανεξαιρέτως. Με έχετε φέρει και πάλι στο μηδέν.

Έχω καταντήσει τα τελευταία χρόνια κε Πρόεδρε, κατά καιρούς, να είμαι χωρίς ρεύμα χωρίς νερό και να κινδυνεύω με νευρική ανορεξία.

Σας στέλνω όλους ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ, διπλοσυστημένες και μέσω email, ζητώντας βοήθεια και με λίγα λόγια να με αγνοείτε όλοι σας.

Κε πρόεδρε δεν έχω οικογένεια από πίσω μου να με στηρίξει η να μου δώσει κάτι που έχω ανάγκη, είμαι ο μοναδικός ΕΠΙΖΩΝ από την οικογένεια μου.

Για να σας δώσω να καταλάβετε πως νιώθω απλά φανταστείτε να έρθετε στη θέση μου για λίγο. Σε μια ημέρα χάνεται όλη η οικογένεια σας, μένετε μόνος και απροστάτευτος, χωρίς δουλειά, χωρίς λεφτά και χωρίς την οικογενειακή θαλπωρή.

Η ιδέα μόνο ανατριχιάζει!

Σε αυτό τον τρομακτικό κόσμο εγώ ζω. Και τώρα έχω φτάσει σε κάποια ηλικία όπου θα ήθελα να προχωρήσω με τη ζωή μου. Να παντρευτώ να δημιουργήσω οικογένεια όπου πιστεύω εκεί θα είναι η πραγματική μου γιατρειά στο να μπορέσω να ξαναβρώ την ευτυχία μου και να βρω λίγη παρηγοριά αλλά δεν μπορώ να τα κάνω λόγω οικονομικών κε Πρόεδρε. Θα ήθελα το σπίτι μου κε Πρόεδρε να ξαναγεμίσει χαρά και ευτυχία.

Αντί αυτού κινδυνεύω να τα χάσω και αυτά που μου έχουν αφήσει. Αγωνίζομαι πραγματικά να επιβιώσω σε ένα υπερβολικά σκληρό κόσμο και ένα κράτος το οποίο δεν νοιάζεται.

Στην κηδεία κε Πρόεδρε ήσασταν εκεί και δεν θα ξεχάσω που μου είχατε πει ¨Ανδρέα είσαι δυνατός στάσου στα πόδια σου γερός και δυνατός¨, τα πόδια μου όμως άρχισαν και λυγίζουν κε Πρόεδρε πραγματικά.

Διατελώ μετά τιμής,

Ανδρέας »

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.