ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Οικογένεια βρήκε θησαυρό αξίας 1 εκατ. δολαρίων

Ο θησαυρός δεν μπορεί να μείνει για πάντα κρυφός. Μια οικογένεια από τις ΗΠΑ βρήκε θησαυρό σε ισπανικό ναυάγιο του 1715, ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων,.

Η οικογένεια Σμιτ από την Φλόριντα της Αμερικής, η οποία επιδίδεται εδώ και χρόνια στο κυνήγι θησαυρών, βρήκε χρυσά νομίσματα από ισπανικό στόλο που είχε βυθιστεί στον Ατλαντικό το 1715, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιοτητα εταιρεία ανέλκυσης θησαυρών και μεταδίδει η NY Daily News.

Πού ήταν κρυμμένος

Η οικογένεια, της οποίας όλα τα μέλη επιδίδονται στο κυνήγι θησαυρών, βρήκαν τα νομίσματα σε βάθος 4.5 μέτρων κοντά στο Φορτ Πίερς, περίπου 210 χιλιόμετρα νότια από το Μαϊάμι, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Η ανακάλυψη έγινε σε χώρο του οποίου τα δικαιώματα εκμετάλλευσης διατηρεί η εταιρεία ανέλκυσης θησαυρών 1715 Fleet-Queens Jewels LLC, η οποία επιτρέπει σε τρίτους να κάνουν τις δικές τους έρευνες, με συμφωνία διαμοιρασμού των κερδών από τα όποια ευρήματα. 

Τα ευρήματα

Οι Σμιτ κατάφεραν και έπιασαν λαβράκι. Το χρηματικό ύψος του θησαυρού υπολογίζεται σε ένα εκατομμύριο δολάρια, και όπως σημειώνει ο ιδιοκτήτης της Fleet-Queens Jewels, Μπρεντ Μπρίσμπεν, στα ευρήματα συμπεριλαμβάνονται 51 χρυσά νομίσματα διάφορων ονομαστικών αξιών και 12 μέτρα συνολικά χρυσής αλυσίδας με περίτεχνη διακόσμηση.

Σύμφωνα με τους νόμους της ομοσπονδίας και της πολιτείας, η Φλόριντα δικαιούται το 20% του θησαυρού για την έκθεσή του σε μουσείο. Τα υπόλοιπα ευρήματα, σύμφωνα με τον Μπρίσμπεν θα μοιραστούν μεταξύ οικογένειας και εταιρείας.

Σύμφωνα με τον Μπρεντ Μπρίσμπεν, ο Ρικ Σμιτ, ο πατέρας της οικογένειας, και ο Έρικ, ένας από τους γιούς, ανέλκυσαν τον θησαυρό τον Ιούνιο.

Το πιο αξιοσημείωτο εύρημα είναι ένα διατηρημένο νόμισμα που κόπηκε από τον βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππο Ε’ το 1715 και είναι γνωστό ως ρεάλ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας του Μπρίσμπεν, υπάρχουν πολύ λίγα δείγματα νομίσματος ρεάλ στον κόσμο.

Video: οικογένεια βρήκε θησαυρό αξίας 1 εκατ. δολαρίων

Οι χρυσές αλυσίδες αποτελούνται από μικρούς χρυσούς κρίκους διπλής όψης, φτιαγμένους στο χέρι. Επάνω τους εικονίζονται άνθη ελιάς με έξι πέταλα, και εικάζεται ότι ήταν “χρηματικές αλυσίδες”, δηλαδή χρησιμοποιούνταν ως κέρματα.

Υπάρχει ακόμη κρυμμένος θησαυρός

Ο θησαυρός βρέθηκε στο ναυάγιο μίας από τις 11 γαλέρες που βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια τυφώνα, κοντά στις ακτές της Φλόριντα, τον Ιούλιο του 1715.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα πλοία μετέφεραν θησαυρό 400 εκατομμυρίων δολαρίων σε σημερινές τιμές, από την Αβάνα στην Ισπανία, από τον οποίο έχει βρεθεί μέρος αξίας 175 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο βυθός, με λίγα λόγια, κρύβει κι άλλα ευρήματα, συνολικής αξίας 225 εκατομμυρίων.

Φωτογραφίες

Video: οικογένεια βρήκε θησαυρό αξίας 1 εκατ. δολαρίων
Video: οικογένεια βρήκε θησαυρό αξίας 1 εκατ. δολαρίων
Video: οικογένεια βρήκε θησαυρό αξίας 1 εκατ. δολαρίων
Video: οικογένεια βρήκε θησαυρό αξίας 1 εκατ. δολαρίων

www.pathfinder.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.