ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Οι τζιχαντιστές επικοινωνούν μέσω του Playstation 4!

«Je suis IS»! Το δίκτυο της αγαπημένης παιχνιδομηχανής της Sony, Playstation 4, αποτελεί το δίαυλο επικοινωνίας των ανταρτών τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους ISIL ή ISIS, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών, Jan Jambon.

Το λατρεμένο video game επιτρέπει σίγουρα την εύκολη επικοινωνία μεταξύ τους, καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανιχνευθούν οι χρήστες από τις αρχές.

Ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του για την αυξανόμενη χρήση της κονσόλας παιχνιδιών από τους αδίστακτους τρομοκράτες, ενώ επισήμανε σε δραματικό τόνο ότι οι Βρυξέλλες διαθέτουν ένα άκρως «αδύναμο» δίκτυο ενάντια στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Αυτή η σκέψη με κρατά άγρυπνο. Όταν ένας άντρας πίσω από έναν υπολογιστή επικοινωνεί με τζιχαντιστές. Το Playstation 4 είναι τρομερά δύσκολο να ανιχθευθεί», υπερτόνισε.

Η διάσημη κονσόλα παιχνιδιών έχει «εμπλακεί» στο παρελθόν σε υπόθεση με τζιχαντιστές, όταν ένας αυστριακός έφηβος κατέβαζε σχέδια για βομβιστικές επιθέσεις σε πρόγραμμα του Playstation 4.

Το «Κυβερνοχαλιφάτο», οι ισλαμιστές που μάχονται για «τζιχάντ» (ιερό πόλεμο) λατρεύουν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα.

Παλαιότερο δημοσίευμα του euronews.com, περιγράφοντας τον τρόπο ζωής των τζιχαντιστών, αναφέρει ότι πάντα είναι εξοπλισμένοι με το τελευταίο μοντέλο του Palystsation, αφήνουν τα παιδιά τους να παίζουν με αυτό, την ίδια ώρα που εκείνοι σχεδιάζουν βομβιστικές επιθέσεις.

www.koolnews.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.