ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Οι Γάλλοι θέλουν να σβήσουν τα βίντεο με τις εικόνες του μακελειού στη Νίκαια!

Η Εισαγγελία στο Παρίσι ζήτησε να καταστραφεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας – Αντιδρά ο δήμος της Νίκαιας – «Είναι η πρώτη φορά που μας ζητούν να καταστρέψουμε αποδείξεις», δηλώνει δημοτική πηγή υπό καθεστώς ανωνυμίας 

H Εισαγγελία των Παρισίων ζήτησε από τον δήμο της Νίκαιας να καταστρέψει όλο το υλικό που έχουν συλλέξει από τις κάμερες ασφαλείας το μοιραίο βράδυ της 14ης Ιουλίου που ο 31χρονος Γαλλοτυνήσιος, Μοχάμεντ Μπουλέλ, σκότωσε 84 ανθρώπους στον εμπορικό δρόμο «Promenade des Anglais». 

Όμως ο δήμος της Νίκαιας αρνείται να καταστρέψει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που μαρτυρούν τον τρόπο δράστης του Μπουλέλ αλλά και τις σημαντικές παραλείψεις, από την πλευρά των γαλλικών αρχών, σε ότι αφορά τα μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν εκείνη την ώρα. 

Από την πλευρά της, η Εισαγγελία των Παρισίων ζητά από τον δήμο της Νίκαιας να καταστρέψει όλο το υλικό που συνέλεξαν συνολικά έξι κάμερες την 14η Ιουλίου (όλο το 24ωρο) με το επιχείρημα ότι δεν θέλει να αναπαραχθεί με λάθος τρόπο από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. 

Στο δήμο της Νίκαιας επικρατεί πανικός, όπως αναφέρει η «Le Figaro». «Είναι η πρώτη φορά που μας ζητούν να καταστρέψουμε αποδείξεις», δηλώνει δημοτική πηγή υπό καθεστώς ανωνυμίας. 

Τριάντα ώρες βιντεοπαρακολούθησης πρέπει να σβηστούν: Αυτή ήταν η εντολή της Εισαγγελίας του Παρισιού, η οποία επιβεβαίωσε την πληροφορία στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro». 

«Αυτό έγινε για να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη διανομή και προώθηση φωτογραφιών ακόμα και από ιστοσελίδες τζιχαντιστών στο πλαίσιο της προπαγάνδας», όπως διευκρινίζει η Εισαγγελία των Παρισίων.

Ωστόσο, ερωτηματικά προκαλεί η κίνηση αυτή καθώς έρχεται μετά τις αποκαλύψεις γαλλικών ΜΜΕ ότι τα μέτρα ασφαλείας στη Νίκαια ήταν ανύπαρκτα.

Δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Liberation», ανέφερε ότι, μόλις ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας έφραζε την είσοδο του πεζόδρομου στην «Promenade des Anglais» όταν έφθασε το λευκό φορτηγό του θανάτου που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση της 14ης Ιουλίου στη Νίκαια αφήνοντας πολλά αναπάντητα ερωτήματα για την ασφάλεια του χώρου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, δηλώνει ότι το πρώτο μπλόκο που πέρασε το φορτηγό ήταν ένα σημείο εκτροπής της κυκλοφορίας και οπτικού ελέγχου» και ότι «η δημοτική αστυνομία είχε αντικαταστήσει, όπως προβλεπόταν, τη γαλλική αστυνομία στο μπλόκο στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα, στις 21.00».

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.