ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Οι Εθελοντές Αιμοδότες Ρόδου στη Λέρο

Με επιτυχία στέφθηκε στη Λέρο η από κοινού εκδήλωση που διοργάνωσαν, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Λέρου ”Η ΖΩΗ” και ο αντίστοιχος Σύλλογος της Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιουλίου 2016.

Είχε προγραμματιστεί εθελοντική αιμοδοσία και δωρεά μυελού των οστών.

Η πρόσκληση για εθελοντική προσφορά ζωής έγινε αποδεχτεί και πολλοί ήσαν οι Λεριοί που ανταποκρίθηκαν.

13767241_580419955469638_409626741386774391_o

Για τις ανάγκες της εκδήλωσης, βρέθηκε στη Λέρο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» κ. Φιλήμονας Νικολάου, ο οποίος έκανε ενημερώσεις σχετικά με τη διάδοση της εθελοντικής προσφοράς για ζωή και την καταπολέμηση της αδιαφορίας στη σημερινή κοινωνία.

Ακόμη, προχώρησε στην εκμάθηση στελεχών του τοπικού Συλλόγου, σχετικά με τον τρόπο δειγματοληψίας  δωρητών μυελού των οστών. Με τη βοήθεια του κ. Νικολάου έγιναν 145 δειγματοληψίες.

Όσον αφορά τους δότες μυελού των οστών προσήλθαν 230 άτομα.

1) Για την εθελοντική αιμοδοσία περισυλλέξαμε 197 μονάδες αίματος και τις δύο ημέρες (το Σάββατο 88 και την Κυριακή 109).

2) Για την δωρεά μυελού των οστών πραγματοποιήθηκαν 145 δειγματοληψίες και ενημερώθηκαν άψογα και ολοκληρωμένα όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Η διοίκηση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» ευχαριστεί τη διοίκηση του Συλλόγου της Λέρου, για την άψογη συνεργασία στην εκδήλωση και την φιλοξενία της αποστολής της Ρόδου  στη Λέρο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον εκτελών χρέη προέδρου κ. Τάκη Βαρνά.

Επίσης, ευχαριστεί τις νοσηλεύτριες κες. Ελένη Μούτου και Ραφαέλα Χατζημιχάλη, για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Ακόμη ευχαριστεί τη «Δωδεκάνησος Εξπρές» για την προσφορά των εισιτηρίων από και προς της Ρόδο.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.