ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

«Βόμβα» Φίλη: Οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ θα διδάσκουν και στα δημοτικά

Ριζικές θα είναι οι αλλαγές στα δημοτικά σχολεία της χώρας από τη νέα σχολική χρονιά, καθώς μετά το ωράριο, αλλάζει και η στελέχωση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης οι καθηγητές των ΕΠΑΛ για να συμπληρώσουν το ωράριο θα διατίθενται και σε Δημοτικά, λύνοντας με τον τρόπο αυτό το πρόβλημα από την απώλεια 3.000 και πλέον εκπαιδευτικών που από τα ολοήμερα δημοτικά τους έστειλε στα γυμνάσια.

Τι αναφέρει η τροπολογία
«Εκπαιδευτικοί των ΕΠΑ.Λ. που δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό διδακτικό τους ωράριο, δύνανται να διατίθενται για τη συμπλήρωσή του και σε άλλες εκπαιδευτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται τα μαθήματα, τα οποία δύναται να ανατίθενται στους εκπαιδευτικούς για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού τους ωραρίου, καθώς και η αντιστοιχία τους με τους κλάδους και τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών. Η διαδικασία της διάθεσης γίνεται με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις»

Παρά το γεγονός ότι χιλιάδες γονείς έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους για τα «κατορθώματα» της κυβέρνησης στην Παιδεία, με τελευταία το… νέου τύπου ολοήμερο σχολείο, ο Νίκος Φίλης επιχειρεί να τους πετάξει στάχτη στα μάτια.

«Η κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία ενιαίου τύπου ολοήμερου –τονίζω ολοήμερου- δημοτικού σχολείου σε ολόκληρη τη χώρα», δηλώνει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης απαντώντας στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος κατηγόρησε νωρίτερα την κυβέρνηση ότι απαξιώνει το θεσμό του ολοήμερου σχολείου.

«Παντού, τα παιδιά θα έχουν μάθημα μέχρι τις 13:15 και το ολοήμερο θα λειτουργεί μέχρι τις 16:00», επαναλαμβάνει ο κ Φίλης και υπογραμμίζει: «Στο νέο, ενιαίου τύπου ολοήμερο δημοτικό σχολείο, όλα τα παιδιά θα διδάσκονται διδακτικά αντικείμενα που μέχρι σήμερα προσφέρονταν μόνο στο 1/3 των δημοτικών σχολείων. Το νέο δημοτικό θα είναι πιο πλούσιο για όλα τα παιδιά. Αυτή είναι η συνταγματική επιταγή για ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης και υλοποιείται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση προχωρά και έχει ως στόχο ένα σχολείο με ποιότητα και ισότητα».

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, τονίζει: «Ο κ. Μητσοτάκης, είχε δηλώσει πρόσφατα στο συνέδριο του κόμματός του, ότι οι μαθητές είναι “πελάτες του σχολείου”, υιοθετώντας, έτσι, την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, που καταλήγει ακόμη και στην επιβολή διδάκτρων στα σχολεία. Σήμερα, επιτίθεται στο ενιαίου τύπου ολοήμερο δημοτικό σχολείο, διότι με τον θεσμό αυτό αναβαθμίζεται η δημόσια εκπαίδευση και μπαίνει φραγμός στα σχέδιά του να επεκτείνει την ιδιωτική εκπαίδευση σε βάρος της δημόσιας. Αμετανόητος νεοφιλελεύθερος, εκτίθεται για μια ακόμη φορά».

stroumfaki.org

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.