ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Οι 2 παραδεισένιες παραλίες της Ελλάδας με τη ροζ άμμο – Πώς η αμμουδιά πήρε αυτό το χρώμα (φωτογραφίες)

Υπάρχουν, όμως, και κάποιες άλλες πλαζ ανά τον κόσμο που όχι μόνο μαγεύουν αλλά και εκπλήσσουν. Εκπλήσσουν λόγω του ιδιαίτερου χρώματος της άμμου τους. Μαύρη, κόκκινη, πράσινη αλλά και ροζ άμμος έχουν βρεθεί σε διάφορες παραλίες ανά τον κόσμο. Κάποιες από αυτές βρίσκονται και στην Ελλάδα, όπως αυτή της λιμνοθάλασσας του Ελαφονησίου και του Μπάλουστην Κρήτη με τη ροζ άμμο.

Υπεύθυνα για τη ροζ άμμο είναι τα σπασμένα κοχύλια και συγκεκριμένα κάποια μικροσκοπικά μαλακόστρακα που ονομάζονται Foraminifera, τα οποία όταν ολοκληρώνουν τον κύκλο της ζωής τους και πεθαίνουν αφήνουν πίσω τους τα κατακόκκινα κοχύλια τους που παραμένουν στο νερό και συνθλίβονται μέσα στην άμμο, η οποία με τη σειρά της αποκτά αυτή την εντυπωσιακή απόχρωση.

Το Ελαφονήσι αποτελεί ένα από τα κρυμμένα διαμάντια του κόσμου από άποψη ομορφιάς. Εκεί μπορεί να φθάσει κανείς ακόμη και με τα πόδια περπατώντας πάνω στη ροζ άμμο…

diaforetiko.gr : mpalos1 Οι 2 παραδεισένιες παραλίες της Ελλάδας με τη ροζ άμμο   Πώς η αμμουδιά πήρε αυτό το χρώμα (φωτογραφίες)

diaforetiko.gr : mpalos2 Οι 2 παραδεισένιες παραλίες της Ελλάδας με τη ροζ άμμο   Πώς η αμμουδιά πήρε αυτό το χρώμα (φωτογραφίες)

diaforetiko.gr : mpalos3 Οι 2 παραδεισένιες παραλίες της Ελλάδας με τη ροζ άμμο   Πώς η αμμουδιά πήρε αυτό το χρώμα (φωτογραφίες)

Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου είναι και αυτή… επενδεδυμένη με ροζ… άμμο.

diaforetiko.gr : mpalos6 Οι 2 παραδεισένιες παραλίες της Ελλάδας με τη ροζ άμμο   Πώς η αμμουδιά πήρε αυτό το χρώμα (φωτογραφίες)

diaforetiko.gr : mpalos5 Οι 2 παραδεισένιες παραλίες της Ελλάδας με τη ροζ άμμο   Πώς η αμμουδιά πήρε αυτό το χρώμα (φωτογραφίες)

diaforetiko.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.