ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Οδηγός επιβίωσης από επίθεση λιονταριού (βίντεο)

Εντάξει, εδώ που τα λέμε δεν είναι και ότι πιο φυσιολογικό να έρθετε αντιμέτωποι με ένα λιοντάρι. Ειδικά αν μένετε μόνιμα στην Ελλάδα και η πιο στενή σχέση με τα αιλουροειδή είναι σε ζωολογικό πάρκο. Από την άλλη όμως, ποτέ δεν ξέρετε.

Ένα λιοντάρι μπορεί να αποφασίσει, όπως μαθαίνουμε στο βίντεο του καναλιού AWE me, στο youtube, να επιτεθεί αν κανείς φορά ρούχα που θυμίζουν τα συνήθη θηράματά του. Οπότε, animal print (και ιδίως ζέβρα), γκρι και άλλα χρώματα και σχέδια στα ρούχα που παραπέμπουν σε ζώα που θα απολάμβανε για δείπνο ο βασιλιάς των ζώων, αποκλείονται.

Από εκεί και πέρα, πριν το ζώο αποφασίσει να επιτεθεί, είναι απαραίτητο να το βάλετε στα πόδια, να δώσετε την εντύπωση πως έχετε όσο μεγαλύτερο όγκο γίνεται, ώστε ο αντίπαλος να αισθανθεί απειλούμενος και να κάνετε αρκετό θόρυβο για τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

 Αν παρά το θάρρος να μην λιποθυμήσετε, “τα κάνετε επάνω σας” ή το βάλετε στα πόδια το λιοντάρι αποφασίσει και πάλι να επιτεθεί πρέπει να επιδείξετε τεράστια ψυχραιμία. Σύμφωνα με το βίντεο, καλό είναι να γυρίσετε στο πλάι και να αποφύγετε να κοιτάτε κατάματα το λιοντάρι, αφού μια τέτοια κίνηση δίνει την αίσθηση σε αυτό πως “ετοιμάζεστε για καβγά”.Αυτές είναι μόνο μερικές από τις οδηγίες προς… επίδοξους εξερευνητές:

 

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.