ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ρόδου, Ι.Κούρτης απαντά σε δημοσίευμα

Μετά από δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Δημοκρατική της Ρόδου», στις  29  Αυγούστου 2017, με θέμα: «Σε έναν εργολάβο με απευθείας ανάθεση όλα τα έργα αποκατάστασης σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης» και με μοναδικό γνώμονα την αποκατάσταση της αλήθειας, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ρόδου, κος Ιωάννης Κούρτης δηλώνει τα παρακάτω:

Το εν λόγω δημοσίευμα είναι παντελώς ανακριβές, ψευδές και παραπλανητικό, με μόνο στόχο τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων σε βάρος μου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα εκτελέστηκαν και εκτελούνται συνολικά 26 έργα βελτίωσης και αναβάθμισης των σχολικών μονάδων της Ρόδου, σε μία προσπάθεια για καλύτερες  συνθήκες φοίτησης των παιδιών μας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Η ανάθεση των παραπάνω έργων έγινε με διαδικασίες απόλυτα νόμιμες και διαφανείς. Αντίθετα με όσα ανακριβή και παραπλανητικά αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα τα έργα δεν έχουν ανατεθεί σε έναν εργολάβο αλλά σε τέσσερις διαφορετικούς οι οποίοι ουδέποτε είχαν σχέση με την Δ.Ε.Ρ.Μ. Α.Ε.

Στον ευαίσθητο χώρο του τύπου και της ενημέρωσης, σε μία δημοκρατική χώρα, θα πρέπει οι ειδήσεις  να είναι αληθινές και αντικειμενικές.

Διαισθανόμενος την ανάγκη να υπερασπίσω τον εαυτό μου από ψευδής και παραπλανητικές ειδήσεις οι οποίες έχουν μόνο σκοπό να πλήξουν το πρόσωπο μου και το έργο μου στη Σχολική Επιτροπή, καλώ την εφημερίδα «Δημοκρατική της Ρόδου» να αποκαταστήσει άμεσα την αλήθεια.  Σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγω στην δικαιοσύνη προκειμένου να υπερασπιστώ την υπόληψη μου όπως και την προσωπική, επαγγελματική και πολιτική μου πορεία.

Κλείνοντας, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς αλλά κυρίως τα παιδιά μας, ότι η Σχολική Επιτροπή Αθμιας Εκπαίδευσης  θα συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της για τη διαρκή βελτίωση των σχολείων μας.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.