ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ο πίνακας του Van Gogh που έκλεψε την παράσταση – Πουλήθηκε για $66,3 εκατ.

Σάρωσε στην χθεσινή δημοπρασία που διοργάνωσε ο οίκος Sotheby με θέμα Ιμπρισιονιστές και μοντέρνα τέχνη το έργο «L’Allée Des Alyscamps» του γνωστού καλλιτέχνη Βίνσεντ Βαν Γκογκ ο οποίος πουλήθηκε έναντι 66,3 εκατ. δολαρίων, την ώρα που αναμενόταν να πουληθεί έναντι 40 εκατ. αμερικανικών δολαρίων.

Ο συγκεκριμένος πίνακας δημιουργήθηκε το 1888 από τον Βίνσεντ Βαν Γκογκ ο οποίος πήρε το καβαλέτο του και το τοποθέτησε στην αρχαία ρωμαϊκή νεκρόπολη στην Arles, της Γαλλία και ζωγράφισε τη λεωφόρο με τις λίθινες σαρκοφάγους την οποία σκεπάζουν οι πανύψηλες λεύκες οι οποίες φέρουν τα χρώματα του φθινοπώρου.

Πέντε συλλέκτες μονομάχησαν για να αποκτήσουν το μοναδικό αυτό αριστούργημα του Βαν Γκογκ για να καταλήξει τελικά στα χέρια ενός ιδιωτικού συλλέκτη από την Ασία.

Η υψηλότερη τιμή που έχει καταβληθεί ποτέ για πίνακα του βαν Γκογκ σε δημοπρασία είναι 82,5 εκατ. δολάρια το 1990 για το «Portrait of Dr. Gachet.»

Από τις αρχές του 2005 μέχρι σήμερα, μόλις εννέα έργα τέχνης από την ώριμη περίοδο του βαν Γκογκ έχουν πωληθεί σε δημοπρασία του οίκου Sotheby με τον τελευταίο να είναι ο πίνακας «Still Life, Vase With Daisies and Poppies» του 1890 ο οποίος πουλήθηκε έναντι 61,7 εκατ. δολάρια την ώρα που αναμενόταν να πουληθεί από 30 εκατ. δολάρια έως 50 εκατ. δολάρια.

newmoney.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.