ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ο πατέρας του Παντελίδη έλυσε τη σιωπή του για πρώτη φορά

Για πρώτη φορά από την ώρα που έφυγε από τη ζωή ο γιός του, ο Σταύρος Παντελίδης μίλησε λίγη ώρα μετά το ετήσιο μνημόσυνο.

Μιλώντας στο κανάλι Ε ο πατέρας του αγαπημένου καλλιτέχνη είπε ότι η οικογένεια παίρνει δύναμη από τον κόσμο.

«Ήταν ένα παιδί που ούτε κι εμείς οι ίδιοι ξέραμε πόση μεγάλη αξία είχε. Το καταλάβαμε μετά και ακόμα δεν μπορούμε να ισορροπήσουμε τα συναισθήματά μας κι εμείς κι ο κόσμος. Παίρνουμε πολύ δύναμη από τον κόσμο και αυτό είναι το πιο σημαντικό» είπε. Στην ερώτηση για το ποιος οδηγούσε είπε: «Δεν θα ήθελα σήμερα, στη μνήμη του παιδιού, να το συζητήσουμε. Δεν θα ήθελε και ο ίδιος. Εμείς ξέραμε από τις πρώτες μέρες ότι δεν οδηγούσε ο Παντελής».

Για τους ανθρώπους και δη τους καλλιτέχνες θυμήθηκαν τον Παντελή αλλά και για κείνους που δεν πήγαν στο μνημόσυνο είχε έναν καλό λόγο

«Αυτοί που τον αγαπούν ήρθαν» είπε και αμέσως δικαιολόγησε όσους δεν παρέστησαν: «Ο καλλιτεχνικός χώρος συνήθως τέτοια ώρα κοιμάται και γι’ αυτό τον λόγο, οπωσδήποτε, υπάρχει και δικαιολογία. Αυτοί που τον αγαπάνε πραγματικά ήρθαν και όσοι άλλοι που πάλι τον αγαπάνε και δεν μπόρεσαν κι αυτοί πιστεύω ότι μέσα τους έχουν μια ζεστασιά κι ας είναι μακριά».

«Αυτό που μας παρηγορεί είναι ο κόσμος και τα τραγούδια του που ακόμα τον έχουν ζωντανό δίπλα μας. Αυτό είναι συνταρακτικό, δεν έχει ξανασυμβεί σε άλλη οικογένεια», ανέφερε.

Παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκε χθες το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, στη Νέα Ιωνία, το ετήσιο μνημόσυνο για τον Παντελή Παντελίδη.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς και τα αδέρφια του. Η μητέρα του Παντελή Παντελίδη, Αθηνά, ήταν εμφανώς σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και βγήκε από την εκκλησία υποβασταζόμενη.

Μέσα στη εκκλησία, δίπλα στη φωτογραφία του Παντελή και τον δίσκο με τα κόλλυβα που είχε πάνω μια κιθάρα, βρισκόταν μια ελληνική σημαία και το καπέλο του Παντελίδη απ’ όταν ήταν αξιωματικός του Ναυτικού.

Μετά το μνημόσυνο η οικογένεια δέχθηκε τα συλλυπητήρια του κόσμου.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.