ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ο ομογενής που πέτυχε την καλύτερη μείωση χρέους – Θα πληρώσει μόνο 6 δολάρια αντί για 30 εκατομμύρια

Σημαντική μείωση στις οφειλές του προς την εφορία πέτυχε ένας Έλληνας ομογενής στην Αυστραλία, ο οποίος αντί για 30 εκατομμύρια δολάρια θα πληρώσει μόλις 6 δολάρια.

Πρόκειται για τον ομογενή επιχειρηματία και επίτιμο πρόξενο της Ελλάδας στο Κουϊνσλαντ, Δημήτρη Ράπτη που έπειτα από  πολλούς δικαστικούς αγώνες μείωσε το υπέρογκο ποσό των 30 εκατομμυρίων δολαρίων μόλις στα 6 δολάρια.

O κ. Ράπτης, ο άνθρωπος που έχει αλλάξει το πρόσωπο της Χρυσής Ακτής της Κουϊνσλάνδης με τα εντυπωσιακά κτίρια που έχει ανεγείρει, χαράζει νέα κατεύθυνση στον οικοδομικό χώρο, σχεδιάζοντας, μεταξύ άλλων, 500 διαμερίσματα στην περιοχή Μπίγκερα Γουότερς.

Όπως δήλωσε αναμένει την έγκριση του δήμου και αν όλα πάνε καλά το έργο θα ολοκληρωθεί σε δύο – τρία χρόνια. Πρόσθεσε ότι ήδη έχει πουλήσει 190 διαμερίσματα στο άλλο συγκρότημά του, το «Λάμπραντορ» της Χρυσής Ακτής, κυριαρχώντας για δεκαετίες τώρα σε μια περιοχή που από ένα χώρο απλού προορισμού διακοπών, μετέτρεψε σ’ ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα κέντρα του κόσμου.

Η εταιρία του Raptis Group, μέχρι σήμερα πρωτοστατεί στο χώρο της δημιουργίας πολλαπλών χρήσεων κτιριακών συγκροτημάτων. Έργα, όπως το St. Tropez, Monte Carlo, Le Boulevard, The Forum που φέρουν την υπογραφή του, έχουν προσδώσει νέο χαρακτήρα στην καρδιά της ακτής Surfers Paradise. Μιλούν για την αισθητική, τη φαντασία, τη λεπτότητα, αλλά και την τόλμη και τον δυναμισμό του δημιουργού τους. Είναι ο πρώτος που τόλμησε να υψώσει ποιοτικούς επιβλητικούς πύργους και ν’ αλλάξει για πάντα το τοπίο. Η μεγάλη του επιτυχία ότι ο όγκος των δημιουργημάτων του, δεν τα απομακρύνει από το φυσικό τους περιβάλλον.

Τώρα μετά την διαφυγή από τα «νύχια» της Εφορίας, όταν πέτυχε, ύστερα από μαραθώνιο δικαστικών αγώνων, αντί του ποσού των $30 εκ. να επιβαρυνθεί μόνο με …$6 θα ανοίξουν οι πόρτες του Χρηματιστηρίου και πάλι για την εταιρία του Raptis Group καθώς 40 εκατομμύρια μετοχές που είχαν μπλοκαριστεί – ύστερα από συνεννόηση με τους πιστωτές – είναι από σήμερα στη διάθεση των ενδιαφερομένων.

iefimerida.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.