ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ο ΟΑΣΑ μηνύει το Δημόσιο για τις δωρεάν μετακινήσεις του Ιουλίου

Αγωγή κατά του Δημοσίου και του υπουργείου Εργασίας αποφάσισε να ασκήσει η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ), διεκδικώντας αναδρομικά το συνολικό ποσό των 185,9 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για τη μεταφορά ειδικών ομάδων πληθυσμού με τα μέσα των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, με μειωμένο εισιτήριο.

Η απόφαση αυτή, που ελήφθη στις 9 Σεπτεμβρίου 2015 και αναρτήθηκε στη Διαύγεια προβλέπει, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΑ, την «άσκηση αγωγής κατά του Ελληνικού Δημοσίου και του υπουργείου Εργασίας, προς διεκδίκηση οφειλών για κάλυψη της διαφοράς κομίστρου από την παροχή δικαιώματος μετακίνησης μειωμένου κομίστρου με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» και δίδεται εντολή στη νομική υπηρεσία του οργανισμού να προχωρήσει στην άσκηση της αγωγής.

Ειδικότερα, το υπουργείο καλείται να εξοφλήσει το ποσό της διαφοράς ανάμεσα στην κανονική και τη μειωμένη τιμή των εισιτηρίων, με τα οποία μετακινούνται οι ειδικές ομάδες πληθυσμού στο πλαίσιο μέτρων ελάφρυνσης από τις επιπτώσεις των capital controls και επίσης οφειλές του υπουργείου Εργασίας, από το 2011 έως και το 2013.

www.kontranews.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.