ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ο μοναδικός δεσμός μητέρας-παιδιού μέσα από μια… ακτινογραφία!

Συνηθίζουμε να κάνουμε ακτινογραφίες εγκεφάλου για να ανιχνεύσουμε οτιδήποτε ύποπτο απειλεί την υγεία μας, όπως έναν όγκο ή αιμοφόρα αγγεία που δεν λειτουργούν σωστά. Η Rebecca Saxe, όμως, καθηγήτρια νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, αποφάσισε να αποτυπώσει την τρυφερή στιγμή που κρατάει αγκαλιά τον δύο μηνών γιο της σε μία μαγνητική τομογραφία. Η ιδιαίτερη φωτογραφία έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και καθηλώνει όσους την βλέπουν για πολλούς λόγους!

Σε κάποιους κάνει εντύπωση το πόσο λεπτό είναι το κρανίο του μωρού, ενώ άλλοι παρατηρούν ότι έχει σχεδόν το ίδιο σχήμα και μέγεθος με τον εγκέφαλο της μητέρας του. Ειδικά αν το συγκρίνουμε με τα χέρια τους, θα δούμε ότι η αναλογία τους είναι πολύ μικρότερη.

Το σημαντικότερο, όμως, που απεικονίζει αυτή η πρωτότυπη «φωτογράφηση» είναι η σχέση της μητέρας με το μωρό. Η στάση του σώματός της και ο τρόπος που το κρατάει δείχνουν πώς το προστατεύει και πόσο «εύθραυστο» είναι το παιδί στα χέρια της. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Saxxe, οι δύο φιγούρες, απογυμνωμένες από ρούχα και χωρίς να διακρίνονται τα ακριβή τους χαρακτηριστικά, θα μπορούσαν να ανήκουν σε οποιαδήποτε μητέρα και σε οποιοδήποτε μωρό στον κόσμο. Είναι ουσιαστικά μία φωτογραφία «παγκόσμια» που καταφέρνει να αποδώσει με τρόπο μοναδικό τον δεσμό της μητέρας με το παιδί.

Για όσους έχουν αμφιβολίες ότι η Saxxe υπέβαλλε τον γιο της σε περιττή ακτινοβολία, τους διαβεβαιώνει ότι χρησιμοποίησε όλα τα μέτρα ασφαλείας για να μην τον εκθέσει σε κίνδυνο κατά την διάρκεια της «φωτογράφησης». Το μωρό φορούσε ωτασπίδες και δεν κινδύνευε στο ελάχιστο.

Αυτή η μοναδική φωτογράφιση μας δείχνει ότι ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος, θρησκείας ή ηλικίας, η αγάπη ανάμεσα στην μητέρα και το παιδί είναι τόσο μοναδική που μπορεί να φανεί ακόμα και μέσα από μία ακτινογραφία!

Πηγή: scarymommy.com

www.mama365.gr

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.