ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ο Μιχάλης Κόκκινος στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Ιθακησίων «Οδυσσέας» στη Μελβούρνη

Ο Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος, στο πλαίσιο της υπηρεσιακής αποστολής στην Αυστραλία, παρέστη μαζί με την Πρέσβη της Ελλάδας κ. Αικατερίνη Ξαγοράρη και την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στη Μελβούρνη κ. Χριστίνα Σημαντηράκη στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στις 6 Μαρτίου για τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυση του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Ιθακησίων «Ο Οδυσσέας» στο «Swanston Hall» Melbourne Town Hall.

Η αίθουσα ήταν πλημμυρισμένη από Ιθακησίους και άλλους ομογενείς, που συμμετείχαν στην εκδήλωση με τίτλο «Celebrating our Founders» και παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ με τη βιογραφία του Ιδρυτή του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Ιθακησίων «Ο Οδυσσέας», του κ. Antony John Jereos Lucas (Lekatsas).

To ντοκιμαντέρ ιχνηλατώντας την ζωή του Ιδρυτή του Συλλόγου Ιθακησίων εξιστορούσε παράλληλα και την ιστορία του παροικιακού Ελληνισμού στη Μελβούρνη, αφού η ιστορία της Μελβούρνης αλλά και της εκεί Ελληνικής παροικίας είναι συνυφασμένη με την παρουσία και των Ιθακησίων.

Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Out of the Earth: The Life and Times of A J J Lucas» ήταν η κινηματογραφίστρια Katrina Lucas, δισέγγονη του κ. A J J Lucas και ο Mark Andersson, ενώ η παραγωγή έγινε από την Budaya Productions.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, βραβεύτηκαν όλοι όσοι προήδρευσαν του παροικιακού οργανισμού από το 1916 μέχρι σήμερα, ενώ τις τιμητικές πλακέτες όσων δεν βρίσκονται πια στη ζωή, παρέλαβαν οι απόγονοί τους.

Τα επίσημα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης αφιερωμένης στον  κ. Antony John Jereos Lucas έγιναν μετά τις βραβεύσεις, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία κ. Αικατερίνη Ξαγοράρη καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης Βικτωρίας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συμβολή των Ιθακησίων στην ίδρυση της Κοινότητας αλλά και στην μακρά ιστορία της.

Ο Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και αναφέρθηκε στην δύναμη της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, η οποία στηρίζει τον Ελληνισμό όπου γης και αποτελεί καλόν οιωνό για τη διατήρηση της ταυτότητάς μας. 

 

Ο Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Μιχάλης Κόκκινος, ζωντανά στον αέρα από τα στούντιο της Ελληνικής εκπομπής της SBS στην Αυστραλία, απαντά σε ερωτήσεις ομογενών ακροατών.

 

Ο Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Μιχάλης Κόκκινος βγήκε ζωντανά στον αέρα στις 7 Μαρτίου από τα στούντιο της SBS στη Μελβούρνη και απήντησε σε ερωτήσεις ακροατών, οι οποίοι τηλεφωνώντας στο σταθμό υπέβαλαν τα ερωτήματά τους.

Ο κ. Μιχάλης Κόκκινος, συνοδευόμενος από την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στην Μελβούρνη κ. Χριστίνα Σημαντηράκη και τους δημοσιογράφους Κυριάκο Γκολντ, Αλέξανδρο Λογοθέτη και Οδυσσέα Κρυπωτό ξεναγήθηκε στους χώρους του πολυπολιτισμικού ραδιοφώνου SBS, όπου φιλοξενείται και η Ελληνική εκπομπή. Είχε συνάντηση συνεργασίας με τους δημοσιογράφους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τα θέματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική ραδιοφωνία στην Αυστραλία.

sbs studios

 

 

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.