ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ο κύβος ερρίφθη: Απεργία διαρκείας από την Δευτέρα στα φαρμακεία όλης της χώρας

Την απόφαση για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Δευτέρα έλαβαν τελικά οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας στην πολύωρη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Φαρμακεία θα είναι ανοιχτά μόνον ελάχιστα για τους ασθενείς για να εξυπηρετούν τα έκτακτα περιστατικά.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην “παράδοση” άνευ όρων της ηγεσίας του ΥΥΚΑ και του Μαξίμου στις απαιτήσεις των δανειστών μας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να κατέχουν πάνω από το 51% ενός φαρμακείου, επιχειρηματίες- μη φαρμακοποιοί.

Το iatropedia είχε τις τελευταίες μέρες κάνει πολλά ρεπορτάζ για το θέμα και είχε προειδοποιήσει για την εξέλιξη αυτή.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο:

H Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ στην συνεδρίαση της 24ης Οκτωβρίου  αποφάσισε την πραγματοποίηση συνεχόμενων 24ωρων κυλιόμενων απεργιών,  από την ερχόμενη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου. 

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν δυναμικά στην υπό έκδοση υπουργική απόφαση που καταλύει  την φαρμακευτική περίθαλψη προς όφελος των οικονομικών συμφερόντων και σε βάρος της Υγείας του ελληνικού λαού.
 
Επίσης οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί εκ νέου συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας, την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, στη 1 το μεσημέρι .
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.