ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ο Επικεφαλής της Γ.Γ.Α.Ε. Μιχάλης Κόκκινος στην Αυστραλία

Ο Μιχάλης Κόκκινος συναντά τους Δωδεκανησίους στη Μελβούρνη.

 IMG_7992

 

Ο Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Αυστραλία για να εκπροσωπήσει την Ελληνική Πολιτεία και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στους επίσημους εορτασμούς και την παρέλαση για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου στη Μελβούρνη καθώς και για να συναντήσει τους εκπροσώπους της ομογένειας στις πόλεις που θα επισκεφθεί, είχε  συνάντηση συνεργασίας με τους εκπροσώπους των Δωδεκανησιακών σωματείων στην Πολιτεία της Βικτώριας.

 

Η συνάντηση ήταν τετράωρη και συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Δωδεκανησιακά σωματεία, ενώ ο Μιχάλης Κόκκινος τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλία που προωθεί για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και πολιτισμού, για το νέο νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει για την λειτουργία του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού και για το νέο νομοσχέδιο που θα βελτιώσει το σύστημα της Ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης για τους πατριώτες του εξωτερικού, οι οποίοι μπορούν στο πλαίσιο της επίσημης διαβούλευσης για τα νομοσχέδια αυτά, να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις και να συμβάλουν οι ίδιοι στην κατάρτιση των νέων σχεδίων νόμου που τους ενδιαφέρουν.

 

Τους ενημέρωσε επίσης για το πιλοτικό πρόγραμμα που ήδη λειτουργεί μεταξύ του Γραφείου Αποδήμων του Δήμου Ρόδου και του Ελληνικού Προξενείου στο Ντύσσελντορφ με σκοπό την λειτουργία του ΚΕΠ Αποδήμων για την εξυπηρέτησή τους. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο σύντομα θα ολοκληρωθεί, στοχεύει στην  διασύνδεση των Ελληνικών Προξενείων σε όλο τον κόσμο με το Ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται άμεσα οι Έλληνες του εξωτερικού από όποιο μέρος του κόσμου βρίσκονται.  

 

Οι εκπρόσωποι όλων των Δωδεκανησιακών σωματείων ζήτησαν να μάθουν για την κατάσταση στην μητέρα πατρίδα και ο Μιχάλης Κόκκινος τους ενημέρωσε για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα για την βελτίωση της οικονομίας της και την έξοδο από την ανθρωπιστική κρίση που έχει φέρει η εφαρμογή των προγραμμάτων λιτότητας. Παράλληλα τους ενημέρωσε λεπτομερώς για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα η προσφυγική κρίση, την οποία προκάλεσαν οι πόλεμοι στην ευρύτερη περιοχή για συμφέροντα που δεν έχουν σχέση με τους λαούς.

 

Ο Μιχάλης Κόκκινος δήλωσε αισιόδοξος για την έξοδο της χώρας μας από την ύφεση καθώς και υπερήφανος που η πατρίδα μας για άλλη μία φορά στην ιστορία της, δίνει ένα παγκόσμιο παράδειγμα ανθρωπιάς, τιμώντας τον πολιτισμό της που πάντα υπήρξε ανθρωποκεντρικός. Κάλεσε τους Δωδεκανησίους να συνεχίσουν συμμετέχουν ενεργά στην πολιτική ζωή της Αυστραλίας, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την διασφάλιση των δικαίων του παγκόσμιου Ελληνισμού.

 

 Η συνάντηση υπήρξε ιδιαίτερα συγκινητική για όλους τους Δωδεκανησίους της Μελβούρνης, αφενός γιατί αισθάνθηκαν ξεχωριστή χαρά συναντώντας έναν Δωδεκανήσιο, ο οποίος συμμετέχει στην κυβέρνηση και έχει αναλάβει την μεγάλη ευθύνη να φέρει την μητέρα πατρίδα όσο γίνεται πιό κοντά τους και αφετέρου γιατί ο κόσμος τελικά είναι πολύ μικρός και σχεδόν όλοι βρήκαν με τον Γενικό Γραμματέα του Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλη Κόκκινο κοινούς γνωστούς, συγγενείς και φίλους. Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι το αίμα νερό δεν γίνεται και οι Δωδεκανήσιοι παραμένουν πάντα αδελφοί Δωδεκανήσιοι σε όλο τον κόσμο.

 

 

Οι πρώτες επαφές του επικεφαλής της Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλη Κόκκινου με την παροικία στην Μελβούρνη.

 

Περιοδεία στην Αυστραλία πραγματοποιεί από το Σάββατο ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ), Μιχάλης Κόκκινος. Η αποστολή του πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση της ομογένειας, προκειμένου να εκπροσωπήσει την ΓΓΑΕ και το Yπουργείο Εξωτερικών στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου καθώς και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η ελληνική ομογένεια.

Το Σάββατο ο κ. Κόκκινος, μαζί με την νέα πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστραλία, κ. Αικατερίνη Ξαγοράρη, είχαν συνάντηση με μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και άλλους ομογενειακούς παράγοντες. Επίσης, στο Ελληνικό Προξενείο συναντήθηκαν με εκπροσώπους ομογενειακών μέσων ενημέρωσης, αντάλλαξαν απόψεις και απάντησαν σε ερωτήσεις.

Ο κ. Κόκκινος, ο οποίος θα δώσει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, είπε ότι η διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Αυστραλίας για τουριστική βίζα σε νέους με δικαίωμα εργασίας είναι στο στάδιο υλοποίησης από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

Η κ. Ξαγοράρη αναγνώρισε ότι οι διπλωματικές υπηρεσίες στην Αυστραλία έχουν περιορισμένο προσωπικό, το απέδωσε αυτό στην οικονομική κρίση και σημείωσε ότι είναι «ένα μέτρο προσωρινό».

Τόσο ο κ. Κόκκινος όσο και η κ. Ξαγοράρη παρακολούθησαν χθες την παρέλαση για την 25η Μαρτίου και την εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Συνδέσμου Ιθακησίων.

Ο κ. Κόκκινος εκτός από τη Μελβούρνη θα επισκεφθεί το Σίδνεϊ, την Αδελαΐδα, την Καμπέρα και το Πέρθ.

Θα έχει συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας και με βοηθούς επισκόπους, με τους εκπροσώπους των ελληνικών κοινοτήτων, με ελληνικής καταγωγής, αλλά και Αυστραλούς πολιτικούς καθώς και με διακεκριμένους επιστήμονες και επιχειρηματίες συμπατριώτες.

Στόχος της αποστολής του κ. Κόκκινου, με την ευκαιρία της παρουσίας του στους εορτασμούς της εθνικής μας εορτής, είναι η άμεση επαφή με την πολυπληθή ομογένεια της Αυστραλίας προκειμένου να ενημερώσει και να ενημερωθεί για της απόψεις της σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για τη λειτουργία του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού καθώς και για το νέο νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει την ελληνόγλωσση εκπαίδευση.

Στη φωτογραφία ο κ. Μιχάλης Κόκκινος, με την νέα πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστραλία κ. Αικατερίνη Ξαγοράρη, στο χορό των Ηπειρωτών

shkokkinos2

Πηγή  http://neoskosmos.com/news/el/node/53958

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.