ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ο διάσημος «Tsim Booky» εξηγεί γιατί τρόλαρε τους Αυστραλούς ρεπόρτερ

Ο Ελληνοαυστραλός ταξιτζής είχε άχτι τα τοπικά ΜΜΕ και αποφάσισε να τα εκδικηθεί… με τον καλύτερο τρόπο

Δύο μικρές λεξούλες, τις οποίες παρουσίασε στον Αυστραλό δημοσιογράφο ως το όνομά του, ήταν αρκετές για να μετατρέψουν τον «Tsim Booky», τον πλακατζή ομογενή ταξιτζή από την Καλαμάτα, σε πρόσωπο της εβδομάδας.

Το τρολάρισμά του στον ρεπόρτερ που ζήτησε να του πάρει συνέντευξη σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, με άλλους να βρίσκουν την πλάκα του ξεκαρδιστική και άλλους να τον επικρίνουν, λέγοντας ότι παρουσιάζει μια αρνητική εικόνα για τους Έλληνες, ενισχύοντας τη φήμη τους ως «κάφρους».

Την παρεξήγηση για τα κίνητρα του τρολαρίσματός του θέλησε να λύσει ο Ελληνοαυστραλός ταξιτζής, μιλώντας στο ελληνικό site της Αυστραλίας Νέος Κόσμος. Όπως τόνισε, ήξερε πολύ καλά τι έκανε όταν θέλησε να συστηθεί στον αυστραλιανό τηλεοπτικό κοινό ως… Tsim Booky.

«Τα αυστραλιανά ΜΜΕ πήγαιναν γυρεύοντας. Εδώ και αρκετό καιρό, όχι μόνο αποφεύγουν να μεταδώσουν τα αιτήματα των ταξιτζήδων, αλλά κοροϊδεύουν τόσο εμάς όσο και τις κινητοποιήσεις μας» εξηγεί ο ταξιτζής Γιάννης, συμπληρώνοντας ότι δεν το πολυσκέφτηκε όταν έδωσε αυτό το… παράξενο όνομα στον δημοσιογράφο.

«Κάποιοι έσπευσαν να με κρίνουν και να πουν ότι ντροπιάζω την ελληνική κοινότητα και τους συναδέλφους μου. Ωστόσο, όλοι όσοι με ξέρουν με φωνάζουν “ο πλακατζής” για το αιχμηρό και κυνικό χιούμορ μου», αναφέρει ο ταξιτζής, αναφέροντας στις συνέχειες τις δυσκολίες που έχει φέρει στο επάγγελμά του το σχέδιο της κυβέρνησης να εξαγοράσει τις άδειες των ταξιτζήδων, με σκοπό την ενιαία έκδοση νέας άδειας που θα καλύπτει τα ταξί, τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και υπηρεσίες όπως το Uber.

«Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση της Αυστραλίας μας αρπάζει τις άδειες δίνοντάς μας ψίχουλα. Πολλές οικογένειες οδηγούνται στην καταστροφή και τα ΜΜΕ απλώς μας κοροϊδεύουν ή μας αγνοούν. Χάρη στο γελοίο παρατσούκλι μου, τα παράπονά μας κέρδισαν λίγη προβολή. ‘Ημουν θυμωμένος με τα τηλεοπτικά κανάλια επειδή μέχρι σήμερα φρόντιζαν να παίρνουν πάντα συνέντευξη από ηλικιωμένους Ελληνοαυστραλούς ταξιτζήδες, που μιλάνε σπαστά αγγλικά, ώστε να κατευθύνουν οι ίδιοι τη συζήτηση και να τους κάνουν να δείχνουν ανόητοι», τονίζει ο Γιάννης, καταλήγοντας ότι δεν μετανιώνει για την πλάκα του.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.