ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ο Βασίλης Υψηλάντης για συμφωνία και μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ

Ο τ. Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Οι ώρες που περνά ο τόπος μας είναι κρίσιμες. Οι κακοί χειρισμοί της κυβέρνησης, οι λεονταρισμοί, οι παλινωδίες, οι

αναλήθειες δεν επιβάρυναν μόνο τη χώρα με υπέρογκες και εξαντλητικές υποχρεώσεις, που αποτυπώνονται στην πρότασή της, προς τους εταίρους, αλλά και την έχει εκθέσει διεθνώς με απρόβλεπτες συνέπειες.

Και αυτό φαίνεται και από την πρόταση Γιούνγκερ, που καταψήφισε στο δημοψήφισμα, με υπόδειξή της η ίδια η κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός, και που ήταν κατά μερικά δισεκατομμύρια ευνοϊκότερη για τους Έλληνες.

Αυτή όμως την ώρα προέχει η σωτηρία του τόπου. Οι δυσκολίες είναι πολλές, όχι μόνον στο εσωτερικό αριστερό και λαϊκιστικό μέτωπο αλλά και στο εξωτερικό. 

Η ευχή όλων να κλείσει πλέον αυτή η συμφωνία, το γρηγορότερο, δεν αποτελεί και συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση. Στην τραγική αυτή κατάσταση που έχουν φέρει τους Έλληνες και τη χώρα, ούτε βέβαια στην εγκληματική αμέλειά της να μη διαπραγματευτεί έγκαιρα, τη βασική προϋπόθεση επιβίωσης των νησιών μας, που είναι η εφαρμογή των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α.

Το θράσος τους προκειμένου να δικαιολογήσουν το ανοσιούργημα αυτό, αποτυπώνεται σε διαδικτυακή παρέμβαση του ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλη, ο οποίος χλευαστικά ν’ αναρωτιέται γιατί δήθεν κάποιοι Έλληνες να επιδοτούν νησιά μας!!!

Ο πολιτικός τους τσαρλατανισμός δεν έχει τέλος. 

Μια κυβέρνηση που σέβεται τη νησιωτικότητα, τα προβλήματα επιβίωσης των νησιωτών θα λάμβανε μέριμνα, στην εσχάτη των περιπτώσεων, να επιβάλει αυτό, που εδώ και καιρό, έχω προτείνει και στους Δωδεκανησίου βουλευτές. Να καλλιεργήσουν και να πετύχουν ως κριτήριο εφαρμογής μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στα νησιά, την απόσταση από το κέντρο και όχι το μέγεθός τους ή η κοσμικότητά τους!

Και τώρα είναι δυνατόν να μην καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές στα ακριτικά νησιά του Ανατολικού, Νότιου και Ν. Ανατολικού Αιγαίου που βρίσκονται μακρύτερα από 150 ν. μίλια από τον Πειραιά.”

Share