ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ

Βασίλης Α. Υψηλάντης : ” Η κυοφορούμενη  κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στα νησιά του Αιγαίου αποτελεί εκχώρηση Ενωσιακού κεκτημένου, που έχει αναγνωριστεί στη χώρα μας με Κοινοτική Οδηγία “

 Ο τ. βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης συμμετείχε στις  εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, στην Πλατεία Κύπρου  και στο Δημαρχείο της Ρόδου, κατά της κυοφορούμενης κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στα νησιά.

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης κατά την παρέμβασή του και με δηλώσεις του επεσήμανε ότι η “τυχόν αλλαγή του καθεστώτος του Φ.Π.Α στα νησιά, θα αποτελέσει εκχώρηση  Ενωσιακού κεκτημένου, που έχει αναγνωριστεί στη χώρα μας με Κοινοτική     Οδηγία (άρθρο 120 της Οδηγίας 2006/112/ΕΚ του Συμβουλίου της 28ης Νοεμβρίου 2006)” και συνέχισε ” αυτό που κατακτήσαμε και  με κόπο διατηρήσαμε, σε μερικό αντιστάθμισμα των αρνητικών συνεπειών του τεράστιου μεταφορικού κόστους προς τα νησιά, ο   ΣΥΡΙΖΑ το παραδίδει, δίχως να σκέπτονται τις συνέπειες. 

Κάθε    δυσμενές   μέτρο, με τη βελτίωση της  κατάστασης, μπορεί να καταργηθεί! Πώς όμως θα ζητήσεις, από 27 Κράτη Μέλη, να σου   επαναχορηγήσουν κάτι, που ό ίδιος εκχώρησες; Δυστυχώς, σύρονται από τη “μη διαπραγμάτευση” και από τον αριστερό-λαϊκιστικό ναρκισσισμό τους, που τώρα πλέον είναι εμφανής, σε  βεβιασμένο κλείσιμο της συμφωνίας. Πληρώνοντας το κόστος της  καθυστέρησης και δημιουργώντας περαιτέρω προβλήματα στην  οικονομία μας….”.

Σε τούτη την πραγματικότητα καλείται η κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση και να αποσύρει την πρόταση αυτή. “Όπως εμείς,  με έσχατη απειλή την παραίτηση, αποτρέψαμε τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, το ίδιο οφείλουν να πράξουν ρητά σήμερα όλοι οι αιρετοί, όλων των νησιών μας. Ιδιαίτερα τώρα που ομολογείται ότι αυτή έχει αποφασιστεί.”  

allaksogolies.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.