ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ο ΑΠΟΠΕΣ για τον Υποσταθμό της ΔΕΗ

Κατόπιν της σχετικής ενημέρωσης από τον κ.Φιλήμονα Κων/νιδη για τα όσα έλαβαν χώρα μετά την σύγκληση της επιτροπής για την εξεύρεση εναλλακτικής λύσης του υποσταθμού της ΔΕΗ και

Μετά από πρόταση- εισήγηση του αρχιτέκτονα, μέλους του ΑΠΟΠΕΣ κατοίκου της περιοχής  κ. Αγαπητού Ξάνθη

 

Αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:

  1. Επιτροπή εθελοντών αρχιτεκτόνων μελών του ΑΠΟΠΕΣ και όχι μόνο να προτείνει και κατ΄ επέκταση να σχεδιάσει μια χρήση κοινωνικού χαρακτήρα στο υφιστάμενο κτίσμα της ΔΕΗ ,στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, ώστε αυτό να αποτελέσει κομμάτι πολιτισμού και τοπικής προσφοράς. Η παρούσα μελέτη θα χορηγηθεί στην ιδιοκτήτρια εταιρεία και θα γίνουν οι ανάλογες κινήσεις ενημέρωσης των αρμόδιων φορέων και του Ροδιακού κοινού.
  2. Αποφασίσαμε να ζητήσουμε να ενεργοποιηθεί στην ουσία σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 635/2014 ισχύουσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Διαπαραταξιακή επιτροπή της οποίας ο ρόλος είναι όχι μόνο η εξέταση των ήδη υπαρχουσών εναλλακτικών θέσεων αλλά και η εξεύρεση άλλων εναλλακτικών, προκειμένου να επιλέξουν συνολικά την πλέον κατάλληλη θέση σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση του ΔΣ Ρόδου.

 Ειδικότερα  το ΤΕΕ ως το αρμόδιο επιστημονικό όργανο καθώς και ο Δήμος Ρόδου να προτείνουν  εναλλακτικές θέσεις εγκατάστασης του νέου υποσταθμού της ΔΕΗ, γιατί ο Σύλλογος ΑΠΟΠΕΣ δεν επιθυμεί τον εγκλωβισμό του από τις τρεις προτεινόμενες και εξεταζόμενες ήδη θέσεις της σχετικής επιτροπής.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.