ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ο ΑΟ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

                          Ο Αθλητικός μας σύλλογος δραστηριοποιείται στην περιοχή του Ζέφυρου με τμήματα του μπάσκετ στα οποία συμμετέχουν ως επί το πλείστον παιδιά από τις συνοικίες του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Νικολάου.

                         Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την υπόθεση της κατασκευής του υποσταθμού στον Άγιο Νικόλαο, αλλά οι τελευταίες εξελίξεις μας προκάλεσαν προβληματισμό και ανησυχία.,  Μετά την τελευταία συνάντηση εργασίας της  Διαπαραταξιακής  Επιτροπής  που όρισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρόδου με τους εκπροσώπους του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), διαβάζοντας κανείς τη σχετική ειδησεογραφία διαπιστώνει την εμμονή και αδιαλλαξία των εκπροσώπων του ΔΕΔΔΗΕ ως προς την τοποθεσία κατασκευής του υποσταθμού. Δεν συζητούν τις εναλλακτικές λύσεις και επιχειρηματολογούν υπέρ της κατασκευής του στον Άγιο Νικόλαο.

                           Με έντονη την ευθύνη για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών μας πιστεύουμε πως είναι υποχρέωσή μας να αντιδράσουμε ακόμη και αν η βλαπτική επίδραση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στην υγεία τους δεν είναι σίγουρη αλλά ελάχιστα πιθανή. Άλλωστε, η στατιστική έρευνα έχει αποδείξει ότι πολλές φορές αυτό που είναι σήμερα επιτρεπτό, αύριο μπορεί να είναι επικίνδυνο και απαγορευμένο. Για χάρη της ανάπτυξης λοιπόν, δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε την υγεία των παιδιών μας.

                        Πιστεύουμε στα επιτεύγματα της επιστήμης και στην επιστημονική έρευνα για το καλό και την ευημερία του ανθρώπου. Η επιστήμη, όμως, χωρίς τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό είναι ελλιπής. Καλούμε λοιπόν τους υπεύθυνους του ΔΕΔΔΗΕ να αφουγκραστούν τη φωνή των κατοίκων οι οποίοι με δημοκρατικές διαδικασίες αγωνίζονται τόσα χρόνια  να αποτρέψουν την κατασκευή του υποσταθμού στη γειτονιά τους. Κατά τη γνώμη μας, είναι δίκαιη η απαίτηση τους, γιατί η ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου για πολλά χρόνια υπέφερε περιβαλλοντικά από τις οχλούσες βιομηχανικές μονάδες και  το παλιό εργοστάσιο της ΔΕΗ.

                       Συμπερασματικά, πιστεύουμε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. πρέπει να σεβαστεί την επιθυμία των κατοίκων και των τριών περιοχών, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Γεωργίου  και να προσπαθήσει να βρει εναλλακτικές λύσεις για την κατασκευή του υποσταθμού εκτός της πυκνοκατοικημένης περιοχής του Αγίου Νικολάου και εκτός όποιας άλλης κατοικημένης περιοχής της Ρόδου.

 

Από το Δ.Σ. του ΑΟ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.