ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στη Λέρο

Πανέμορφος και ιστορικός τόπος, κόσμημα της Δωδεκανήσου και του Νότιου Αιγαίου είναι η Λέρος και αποτελεί σημαντικό πυλώνα στήριξης των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας σε πολλά επίπεδα. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στη Λέρο έχοντας συνεργασία για θέματα αρμοδιότητάς του με τον Έπαρχο της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου κ. Γιάννη Θεμέλαρο. Εξετάστηκαν επίσης οι δραστηριότητες της Περιφέρειας στο νησί σε σημαντικούς τομείς καθώς είναι γνωστό το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου και της Περιφερειακής Αρχής για την υποστήριξη της Λέρου και των ανθρώπων του νησιού.

Ειδικότερα συζητήθηκε η δημιουργία αγκυροβολίου στα Άλιντα της Λέρου, όπου και πρόκειται για αγκυροβόλιο δυναμικότητας 73 τουριστικών σκαφών, με προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί και υλοποιεί το σπουδαίο αυτό έργο, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής υποδομής του νησιού. Ήδη έχει υπογραφεί Διαβαθμιδική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Λέρου για παραχώρηση αρμοδιότητας από το Δήμο Λέρου στην Περιφέρεια προς εκτέλεση του έργου. Το αγκυροβόλιο θα κατασκευαστεί στη βορειοανατολική ακτή του όρμου Αλίντων και θα έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει έως 73 σκάφη, μηχανοκίνητα και ιστιοπλοϊκά, μήκους από 5 έως 30 μέτρα. Επίσης προβλέπονται και οι απαραίτητοι βοηθητικοί χώροι, όπως, γραφεία, αποθήκες, μηχανοστάσιο, δεξαμενή, τουαλέτες καθώς και η διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης οχημάτων. Σήμερα το θέμα βρίσκεται στο Γ.Ε.Ν. και εξελίσσεται κανονικά.

Συζητήθηκε επίσης η ένταξη του νηπιαγωγείου Λακκίου, ένα έργο αξίας 630.000 ευρώ, στον προσωρινό πίνακα κατάταξης Ε.Π. Νοτίου Αιγαίου. Το έργο αυτό θα λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων του Λακκίου και των μαθητών και θα ωφελήσει με πολλούς τρόπους τον Δήμο της Λέρου. Το νέο νηπιαγωγείο θα έχει την δυνατότητα να προσφέρει άνετη και ασφαλή μαθησιακή διαδικασία, συνδυαζόμενη με δραστηριότητες αναψυχής και ψυχαγωγίας.

Σημαντική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο μεταξύ του Δημάρχου κ. Μιχαήλ Κόλια, του Αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Σοροκάκη, του Επάρχου κ. Ιωάννη Θεμέλαρου και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Φλεβάρη για θέματα που απασχολούν τον Δήμο και το νησί. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην επέκταση του αεροδρομίου Λέρου για να μπορεί να δέχεται μεγαλύτερα αεροσκάφη. Επίσης εξετάζονται δράσεις υδροδότησης και υδροοικονομίας, η λειτουργία αφαλατώσεων. Συζητήθηκαν επίσης θέματα των σχολείων του νησιού, όπως ο σχεδιασμός για κατασκευή 12 αιθουσών στο Γυμνάσιο Πλατάνου με εκτιμώμενο προϋπολογισμό περί τα 1.300.000 ευρώ και με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

Η Λέρος έχει τη δική της δυναμική και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το γνωρίζει. Σε συνεργασία με το Δήμο Λέρου και την τοπική κοινωνία του νησιού θα στηρίξει την δημιουργία έργων υποδομής που είναι αναγκαία και θα σταθεί δίπλα στους ακρίτες του Αιγαίου. Ο Έπαρχος κ. Θεμέλαρος δήλωσε ότι η Περιφέρεια είναι παρούσα με έργα στο νησί και θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου είναι από τις μεγαλύτερες στο Νότιο Αιγαίο με πολλά όμορφα νησιά και έχει την τύχη να έχει έναν Έπαρχο που ταξιδεύει συνεχώς παντού, παρά τα προβλήματα της νησιωτικότητας και έναν Περιφερειάρχη που γνωρίζει καλά την ιδιαιτερότητα και τη σπουδαιότητα κάθε νησιού της Περιφέρειάς μας. Προσωπικά θα είμαι δίπλα στη Λέρο και στους ανθρώπους της, τόνισε ο κ. Φλεβάρης, ο οποίος σύντομα θα επισκεφτεί ξανά τη Λέρο.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.