ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Ντοματάκι γλυκό

Ντοματάκι γλυκό

Τόπος Προέλευσης Κως

Χρόνος παρασκευής 1440 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά

  
Σερβίρει 25 άτομα

  
Βαθμός δυσκολίας μέτρια

Διάρκεια Μαγειρέματος:
120+ λεπτά
Βαθμός δυσκολίας:
Με μέτριο βαθμό δυσκολίας
Είδος φαγητού:
Γλυκά και επιδόρπια
Τύπος γεύματος:
Επιδόρπιο

Πώς να το μαγειρέψω:
Στην κατσαρόλα
Για ειδικές περιπτώσεις:
Μεγάλες παρέες, Στην εξοχή
Της εποχής:
Όλες τις εποχές, Καλοκαίρι,Σαρακοστή
Συστατικά:
Ξηροί καρποί, Λαχανικά

υλικά

25 ντοματάκια όχι πολύ ώριμα (σε σχήμα αυγού από τη Κω)
1 κιλό ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 φακελάκι βανίλια
25 αμύγδαλα ασπρισμένα
1 κουταλιές της σούπας ασβέστη
1 μπουκάλι νερό (λίτρο όπου αφαιρούμε 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό)

εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζουμε ένα-ένα τα ντοματάκια και στη συνέχεια, με ένα καλαμάκι, ανοίγουμε τα ντοματάκια και από τις δύο πλευρές και απομακρύνουμε τα σπόρια.
  2. Σε μία λεκάνη, διαλύουμε σε ένα λίτρο νερό τον ασβέστη και βάζουμε μέσα τα ντοματάκια, όπου πρέπει να παραμείνουν για μία περίπου ώρα για να σφίξουν.
  3. Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν-στεγνώσουν.
  4. Παίρνουμε μία κατσαρόλα και τοποθετούμε τα ντοματάκια ένα-ένα, δημιουργώντας στρώματα ως εξής: Μια σειρά ντοματάκια, μία σειρά ζάχαρη κ.ο.κ.
  5. Μόλις ολοκληρώσουμε το στρώσιμο ρίχνουμε τα αμύγδαλα στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε 24 ώρες μέχρι να κατεβάσουν όλα τα υγρά τους.
  6. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το νερό, ανάβουμε τη φωτιά. και βράζουμε με ανοικτό καπάκι όπως όλα τα γλυκά.
  7. Τελικά, κι ενώ είναι ζεστό το γλυκό, ρίχνουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού.
  8. Αφήνουμε τα ντοματάκια μέσα στην κατσαρόλα για 6 ώρες πριν τα βάλουμε σε βαζάκια, για να πάρουν το τελικό τους χρώμα.

www.minervahorio.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.