ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Νότια Κορέα: Κλείδωσε στο σπίτι τον άντρα της και τον βίαζε επί 24 ώρες!

Μια παντρεμένη γυναίκα στη Νότια Κορέα βίαζε τον σύζυγό της επί μία ολόκληρη ημέρα – Τι λέει για το ασυνήθιστο περιστατικό το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στη Σεούλ

Η κατηγορία του βιασμού του συζύγου της αποδόθηκε σε μια γυναίκα στη Σεούλ, η οποία σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yohan, κλείδωσε στο σπίτι τον σύζυγό της και τον βίαζε επί 24 ώρες.

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στη Σεούλ υποστήριξε ότι  η γυναίκα βίασε τον σύζυγό της για να έχει «ευμενή στοιχεία» για την ίδια στην διαδικασία του διαζυγίου του ζευγαριού, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Ο βιασμός μεταξύ συζύγων αποτελεί ποινικό αδίκημα στη Νότια Κορέα από τον Μάιο του 2013.

Η 40χρονη είναι η πρώτη γυναίκα στη Νότια Κορέα που κατηγορείται για συζυγικό βιασμό.

Στη Μεγάλη Βρετανία ο συζυγικός βιασμός ποινικοποιήθηκε το 1991, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, μέχρι το 2011, 127 χώρες δεν είχαν ποινικοποιήσει τον συζυγικό βιασμό. Ανάμεσα στις χώρες που ο βιασμός μεταξύ συζύγων δεν διώκεται νομικά περιλαμβάνονται το Αφγανιστάν, η Ινδία, το Πακιστάν και οι Μπαχάμες.

Το 2014 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι το 30% των γυναικών σε όλο τον κόσμο έχουν βιώσει σωματική και σεξουαλική βία από τους συντρόφους τους.

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.