ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΝΟΔΕ Δωδ/σου: “Απάνθρωπη και αντιιατρική η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στην υγεία”

Η συνεχής εξαθλίωση του ιατρικού λειτουργήματος, αποτέλεσμα μιας αντιεπιστημονικής και αντιιατρικής πολιτικής που ακολουθείται, έχει φέρει σε απόγνωση το σύνολο του ιατρικού κόσμου.

Απλήρωτοι θα παραμείνουν για άλλη μία φορά οι συμβεβλημένοι ιατροί του ΕΟΠΥΥ. Χωρίς σχετική νομοθετική ρύθμιση, οι ιατροί δεν μπορούν να πληρωθούν για υπηρεσίες που έχουν ήδη προσφέρει και συνεχίζουν να παρέχουν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Για τα ιατρικά διαγνωστικά εργαστήρια (μικροβιολογικά & ακτινολογικά) η κυβέρνηση νομοθέτησε το ΦΕΚ 2816 Β’ (22/12/15), όπου σημειώνεται υπερβολική μείωση αποζημίωσης των εργαστηριακών εξετάσεων.   Συγκεκριμένα μειώνουν σε ποσοστό 43% τις 51 πιο χρησιμοποιούμενες εξετάσεις και τις υπόλοιπες κατά 9%.

Με τις μειώσεις αυτές, είναι απαγορευτική η εκτέλεσή τους βάσει των επιστημονικών κανόνων ποιότητας, διότι η αποζημίωση τους είναι πολύ κάτω από τα όρια του κόστους.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, κλεισμένη στον μικρόκοσμό της αδυνατεί να αντιληφθεί, πολύ δε περισσότερο να λύσει τα προβλήματα του χώρου, την στιγμή που καταρρέει το σύστημα υγείας. 

Οι κύριοι της κυβέρνησης να εγκαταλείψουν τις ιδεοληψίες τους και να σταματήσουν να υιοθετούν ιατροκτόνες και κατ΄ επέκταση ανθρωποκτόνες πολιτικές με οριζόντια μέτρα.

  • Να ενισχύσουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα τιμωρούν τους παραβάτες με έγκριτο και άμεσο τρόπο.
  • Να αποτρέψουν τον αφανισμό των ιδιωτικών ιατρείων.
  • Να προστατεύσουν την ιατρική πράξη και να διαφυλάξουν την ποιότητα υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας.

 

Για τον τομέα Υγείας

Της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου

 

Ηλίας Ιωαν. Τσέρκης 

Παθολόγος

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.