ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου: «Αριστερή κοινωνική πολιτική, όπως λέμε το ανέκδοτο με τον Τοτό!»

 

Με δελτίο τύπου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης, κάνει μαθήματα «αριστερής» κοινωνικής πολιτικής και έχει το θράσος να διερωτάται με έμφαση και η κυρία Φωτίου, που μας επισκέφθηκε πρόσφατα, εάν το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων και η παράταση συντάξεων αναπηρίας, που μας έφερε ως νέο, δεν αποτελούν αριστερή κοινωνική πολιτική. Όμως, «ξεχνάνε» και τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να μας θέσουν το ποσό των χρημάτων που έχει χαθεί εξαιτίας της δήθεν διαπραγμάτευσης, γεγονός που έφερε σε δυσμενέστερη θέση όλους αυτούς τους αναξιοπαθούντες που σήμερα ευαγγελίζονται ότι στηρίζουν με ψίχουλα.

Βέβαια, δε γίνεται κουβέντα για την άθλια κατάσταση της τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας, της οποίας έχουν ιδιαίτερη ανάγκη οι αναξιοπαθούντες υπερήλικες στους οποίους προσέρχονται με καθρεφτάκια να στηρίξουν – ως άλλους ιθαγενείς. Επίσης, είναι γνωστή η κατάσταση των δομών κοινωνικής πρόνοιας στα Δωδεκάνησα, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης τους, ως αποτέλεσμα της  αλήστου μνήμης «σκληρής» διαπραγμάτευσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Για τη Νέα Δημοκρατία η κοινωνική αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή είναι θεμελιώδεις αρχές.

Η κοινωνική ευαισθησία και η έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη είναι διαχρονικά – ανεξαρτήτως κρίσης – βασικά χαρακτηριστικά της ιδεολογίας μας, βασικά χαρακτηριστικά του ίδιου μας του εαυτού.

Οι κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων οδήγησαν σε όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων, όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού οδηγούνται πλέον στην ανεργία ή στην υποαπασχόληση, ζούνε στα όρια της φτώχειας, αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης, σοβαρά προβλήματα υγείας, χρόνιες παθήσεις, αποκλείονται από τη δημόσια υγεία, απομονώνονται και περιθωριοποιούνται.

Η νέα αυτή πραγματικότητα επιβάρυνε ένα ευρύ δίκτυο δομών κοινωνικής αλληλεγγύης που προϋπήρχε, το οποίο όμως αντιμετωπίζει πλέον περισσότερα προβλήματα ως προς την οργάνωσή του, την αποτελεσματική διάχυση πόρων, την ανάπτυξη συνεργειών, τις παρεχόμενες υπηρεσίες κ.α.

Η Νέα Δημοκρατία δρα στη βάση μιας αρχής και μιας πεποίθησης:
«Κανένας στο περιθώριο». Μέσα από αυτή τη δράση – μεταξύ άλλων – έχει διαπιστωθεί ότι: Έχει αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό του πληθυσμού (ειδικά των ηλικιωμένων) που δηλώνουν αδυναμία ικανοποίησης των ιατρικών και φαρμακευτικών αναγκών λόγω οικονομικών προβλημάτων, που η αριστερή κοινωνική πολιτική συντηρεί μεθοδικά, ενώ προσπαθεί να ξεγελάσει με φιλοδωρήματα τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Έτσι, το ερώτημα της κυρίας Φωτίου και του κυρίου Γάκη Δ. που το αναπαράγει,  μόνο γέλιο μπορεί να προσφέρει μεταξύ των μελών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως ένα άλλο ανέκδοτο με το Τοτό, αλλά όχι στην ελληνική κοινωνία η οποία δοκιμάζεται από τα τραγικά αποτελέσματα της «σκληρής» διαπραγμάτευσης της συγκυβέρνησης  και των μετέπειτα επιλογών της.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.