ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Νετανιάχου: Δεν είχα πρόθεση να δώσω άφεση αμαρτιών στον Χίτλερ

Μετά την κατακραυγή για τις δηλώσεις του περί εξόντωσης Εβραίων – Τι απαντά ο Μαχμούντ Αμπάς

Αφού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις του περί παρότρυνσης του Χίτλερ από τον Ισραηλινό μουφτή για την εξόντωση των Εβραίων, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου, τα… γυρίζει.

Σε νεότερη ανακοίνωσή του επισημαίνει πως δεν σκόπευε να δώσει άφεση αμαρτιών στον Χίτλερ, αλλά ήθελε να τονίσει τη σημασία της συνάντησης του Αδόλφου Χίτλερ με τον μουφτή Χάτζι Μοχάμεντ Αμίν Αλ-Χουσεϊνί στην απόφαση του Ολοκαυτώματος.

«Είναι παράλογο. Δεν είχα καμία πρόθεση να δώσω άφεση αμαρτιών στον Χίτλερ σχετικά με την ευθύνη του για τη διαβολική καταστροφή των Εβραίων της Ευρώπης. Ο Χίτλερ ήταν υπεύθυνος για την “Τελική Λύση”, την εξόντωση των έξι εκατομμυρίων Εβραίων, εκείνος πήρε την απόφαση», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επέμεινε στη θέση του για το ρόλο που διαδραμάτισε ο Παλαιστίνιος μουφτής.

«Είναι εξίσου παράλογο να αγνοούμε το ρόλο που έπαιξε ο μουφτής, ένας εγκληματίας πολέμου… Ο (ρόλος) του μουφτή ήταν βασικός στην απόφαση να εξοντωθούν οι Εβραίοι της Ευρώπης», πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

Την ίδια ώρα, τόνισε πως ο μουφτής ήταν ένας από τους υποκινητές της συστηματικής εξόντωσης των Εβραίων της Ευρώπης και ήταν εταίρος και σύμβουλος του Άντολφ Άιχμαν και του Χίτλερ για την εκτέλεση αυτού του σχεδίου.

Εξήγησε, μάλιστα, πως η ομιλία του είχε στόχο να δείξει ότι οι Παλαιστίνιοι τιμούν έναν άνθρωπο που υποκίνησε την βία κατά των Εβραίων και ότι το κληροδότημά του συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, απάντησε στις δηλώσεις του Νετανιάχου λέγοντας πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αθωώνει τον Χίτλερ και κατηγορεί τον Χάτζι Μοχάμεντ Αμίν Αλ-Χουσεϊνί για τα «ειδεχθή εγκλήματα που σημειώθηκαν κατά των Εβραίων», ενώ πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επιχειρεί να παραποιήσει την Ιστορία.

Επισημαίνεται πως ο Νετανιάχου είχε δηλώσει: «Ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους εκείνη την εποχή, ήθελε να τους απελάσει. Και ο Χάτζι Μοχάμεντ Αμίν Αλ-Χουσεϊνί πήγε στον Χίτλερ και του είπε: “Αν τους απελάσεις θα έρθουν εδώ”. “Και τι πρέπει να κάνω μαζί τους;”, ρώτησε ο Χίτλερ. Εκείνος του απάντησε “να τους κάψεις”».

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.