ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Νεπάλ: Θυσίασαν δεκάχρονο αγόρι για να φύγουν τα «κακά πνεύματα»!

Συνελήφθησαν πέντε άτομα, με την κατηγορία της ανθρωποθυσίας – Πώς παρέσυραν το νεαρό αγόρι σε απομονωμένη περιοχή

Πέντε άνδρες συνελήφθησαν σε χωριό του Νεπάλ, κοντά στα σύνορα με την Ινδία, με την κατηγορία της ανθρωποθυσίας δεκάχρονου αγοριού. Το παιδί είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του επί τρεις ημέρες και την περασμένη Παρασκευή η αστυνομία βρήκε το πτώμα του σε προχωρημένη αποσύνθεση, ενώ ο λαιμός του αγοριού έφερε μια σχισμή από μαχαίρι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Κατμαντού Ποστ» ο πατέρας ενός ασθενούς έχει ήδη ομολογήσει ότι ευθύνεται για τον φόνο του νεαρού αγοριού, προκειμένου να «φύγουν τα κακά πνεύματα» από τον άρρωστο γιο του, αφού είχε πάρει συμβουλές από τον σαμάνο (πνευματικός οδηγός και θεραπευτής) του χωριού.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο πατέρας του ασθενούς με την βοήθεια των γειτόνων του δελέασε το δεκάχρονο αγόρι με μπισκότα και με την υπόσχεση ότι θα του δώσουν 50 σεντς ΗΠΑ και το παρέσυραν σε απομονωμένη περιοχή του χωριού. Εκεί πραγματοποίησαν θρησκευτική τελετή και προσέφεραν το σώμα του άτυχου παιδιού ως θυσία στα πνεύματα.

Ο Nal Prasad Upadhyaya, αξιωματούχος της αστυνομίας του Νεπάλ, δήλωσε ότι οι πέντε συλληφθέντες θα παραπεμφθούν σε δίκη με την κατηγορία του φόνου.

Στο Νεπάλ κατοικούν 28 εκατομμύρια άνθρωποι και πάνω από το 80% είναι Ινδουιστές, που θυσιάζουν στους θεούς ζώα, όπως κατσίκες, βουβάλια και πουλερικά.

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.