ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ; Πυροβολισμοί κατά αστυνομικών στη Λουιζιάνα

Λίγες μέρες μετά το μακελειό στο Ντάλας, όπου σκοτώθηκαν 5 αστυνομικοί από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή, ένα ακόμα περιστατικό, αυτή τη φορά στη Λουιζιάνα και το Μπατόν Ρουζ έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η κατάσταση μεταξύ της αστυνομίας και του πληθυσμού στις ΗΠΑ, είναι τουλάχιστον τεταμένη.

 

 

Φόβους για τρεις νεκρούς αστυνομικούς μετά από πυροβολισμούς στο Μπατόν Ρουζ της Λουζιάνα, εκφράζουν οι αστυνομικοί. Ο Δήμαρχος του ανατολικού Μπατόν Ρουζ, τόνισε ότι οι αρχές προσπαθούν ακόμη να ελέγξουν την κατάσταση, ενώ συμπλήρωσε ότι “πιθανότατα έχουμε τρεις νεκρούς αστυνομικούς”.

Σύμφωνα με το CNN έχουν χτυπηθεί 7 αστυνομικοί, εκ των οποίων τρεις φέρονται να είναι νεκροί. Για την κατάσταση στην περιοχή έχει ενημερωθεί και ο πρόεδρος Ομπάμα. 

Στο Μπατόν Ρουζ από το φόνο του Άλτον Στέρλινγκ από αστυνομικούς, πριν μερικές βδομάδες, έχει γίνει θέατρο μεγάλων διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Το FBI μάλιστα είχε προειδοποιήσει μόλις πριν μια εβδομάδα, πως κάποιοι ριζοσπαστικοί ακτιβιστές ίσως επιχειρήσουν χτύπημα κατά της αστυνομίας.

 

Προβολή εικόνας στο Twitter

 
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.