ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Νέο κρούσμα βίας και ξυλοδαρμού από ομάδα νεαρών στην ΑΣΟΕΕ

Επιτέθηκαν και τραυμάτισαν άτομο που αποχωρούσε από την βιβλιοθήκη καθώς και διοικητική υπάλληλο που επιχείρησε να τους αποτρέψει – Η Πρυτανεία δημοσιοποίησε με δελτίο Τύπου το συμβάν και ζητά πληροφορίες

Ακόμα ένα περιστατικό βίας έλαβε χώρα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, την πρώην ΑΣΟΕΕ, στο κέντρο της πρωτεύουσας το απόγευμα της περασμένης Τρίτης.

Όπως καταγγέλλει η Πρυτανεία του Ιδρύματος «ομάδα νεαρών επιτέθηκε και τραυμάτισε άτομο που αποχωρούσε εκείνη την ώρα από το Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου. Διοικητική υπάλληλος του Ιδρύματος, που επιχείρησε να αποτρέψει τη βίαιη αυτή ενέργεια, δέχτηκε και η ίδια επίθεση από την ίδια ομάδα». 

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση των ατόμων που δέχθηκαν την επίθεση, υπενθυμίζεται, ωστόσο, πως είναι το δεύτερο σοβαρό περιστατικό που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο.  
Στις αρχές Οκτωβρίου ο φοιτητής και πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών με Κυστική Ίνωση, Δημήτρης Κοντοπίδης ξυλοκοπήθηκε στους χώρους του εν λόγω Πανεπιστημίου, ενώ είχε προσκληθεί από την AIESEC για να μιλήσει, με θέμα τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών με Κυστική Ίνωση. «Τα επεισόδια είχαν ήδη ξεκινήσει πριν μπω, μέσα είδα ένα παιδί που είχε ανοίξει η μύτη του. Είχαν χτυπηθεί ένας φοιτητής και μια φοιτήτρια. Είδα ότι είχε ηρεμήσει η κατάσταση και μπήκα, πήρα το φυλλάδιο κατά της εκδήλωσης, το κοίταξα και το πέταξα. Αυτοί που το μοίραζαν θεώρησαν ότι αυτό που έκανα ήταν προσβλητικό και με κόλλησαν στον τοίχο. Έχω όμως αναπνευστική ανεπάρκεια τελευταίου σταδίου και δεν μπορούσα να μιλήσω. Στην αρχή ήταν δέκα άτομα, οι υπόλοιποι μαζεύτηκαν μετά, δεν μπορούσα να απαντήσω», ανέφερε ο κύριος Κοντοπίδης μιλώντας για το περιστατικό στο Σκάι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πρυτανείας για το πρόσφατο περιστατικό:
Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 20:00 περίπου, ομάδα νεαρών επιτέθηκε και τραυμάτισε άτομο που αποχωρούσε εκείνη την ώρα από το Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου. Διοικητική υπάλληλος του Ιδρύματος, που επιχείρησε να αποτρέψει τη βίαιη αυτή ενέργεια, δέχτηκε και η ίδια επίθεση από την ίδια ομάδα.
 
Τέτοια γεγονότα θυμίζουν μαύρες στιγμές της ιστορίας και είναι καθήκον όλων μας να τα αποβάλουμε από τους χώρους μας και τις κοινότητες μας, ακόμα δε περισσότερο από τους χώρους του Πανεπιστημίου. Τέτοια αποτρόπαια γεγονότα αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση του δημόσιου Πανεπιστημίου και στην εκτροπή από την ομαλή ακαδημαϊκή και δημοκρατική λειτουργία του.
 
Καλείται όποιο μέλος της κοινότητας του Ιδρύματος γνωρίζει οτιδήποτε γι’ αυτό το γεγονός να το γνωστοποιήσει στη διοίκηση του Πανεπιστημίου, προκειμένου αυτή να προβεί στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για την προστασία του Ιδρύματος και τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.