ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Νέο Εργαστήρι Παραδοσιακών Κρουστών από το σύλλογο “Μεσαιωνικό Ρόδο”

Νέο Εργαστήρι Παραδοσιακών Κρουστών ξεκινάει ο σύλλογος “Μεσαιωνικό Ρόδο” με σκοπό τη δημιουργία ομάδας που θα συμμετέχει στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου, αλλά και σε αποστολές εκπροσώπησης της Ρόδου σε άλλα φεστιβάλ, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος, η εκμάθηση της χρήσης των παραδοσιακών κρουστών που έχει εκλείψει στο νησί μας και ελάχιστοι πλέον μουσικοί ασχολούνται με αυτά. 

 

Όπως άλλωστε ανέφερε η πρόεδρος Άννα Αχιολά, στο πλαίσιο ενός συνοπτικού απολογισμού των 10 χρόνων του φεστιβάλ, στην κοπή της πίτας του συλλόγου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται ανάλογο εργαστήρι, καθώς στο παρελθόν είχαν οργανωθεί εκπαιδευτικά προγράμματα ξιφομαχίας και ιστορικών αναπαραστάσεων από το σύλλογο αλλά και κρουστών, ιστορικών χορών, ξυλοπόδαρων και άλλων με τη συνεργασία του ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς και παλιότερα άλλα προγράμματα είχαν υλοποιηθεί με τη συνεργασία του Χειροτεχνικού Κέντρου Ρόδου και του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Για τη συμμετοχή στο εργαστήρι παραδοσιακών κρουστών δεν προαπαιτούνται μουσικές γνώσεις για τους συμμετέχοντες. Απαραίτητη προϋπόθεση οι μαθητές να έχουν το δικό τους κρουστό όργανο (νταούλι, τουμπερλέκι, μπεντίρ κλπ). Υπεύθυνη Διδασκαλίας είναι η μουσικός Άννα Νικητιάδη.

Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 5 – 7μμ.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να γράψετε στο σύλλογο στο email: [email protected] (δηλώστε: Ονοματεπώνυμο, Ηλικία, Τηλέφωνο, Ιδιότητα). Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής έως 6/3/16

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.