ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Νέες αφίξεις Ομογενών από Ουκρανία στη Ρόδο

Με την σημερινή άφιξη και άλλων 15 ομογενών συμπληρώνεται ο αριθμός των 191 ομογενών, μελών της ελληνικής μειονότητας από την ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης και της Ανατολικής Ουκρανίας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα φιλοξενίας που υλοποιείται με πρωτοβουλία του ΥΠ.ΕΞ-Γ.Γ.Α.Ε., με την συνεργασία της «ΕΚΠΟΣΠΟ-ΝΟΣΤΟΣ» και την συμπαράσταση όλων των φορέων και αρχών του νησιού της Ρόδου.

Η πρώτη ομάδα των 176 έφτασε στη Ρόδο την Δευτέρα 24 Αυγούστου. Στο καλωσόρισμα των ομογενών που έγινε σε συγκινητική ατμόσφαιρα χαιρέτησαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ Κυρίλλου, πατέρας Αντώνιος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Περιφεριάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Πέτρος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Πρόεδρος του Δημόσιου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου κ. Σέργιος Αϊβάζης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ρόδου «Διγενής» κα. Φωτεινή Ελευθεριάδου.

Στον χαιρετισμό του, ο επικεφαλής της Γ.Γ.Α.Ε. κ. Μιχάλης Κόκκινος απευθυνόμενος στους ομογενείς μας τόνισε ότι «Η Ρόδος ανοίγει τη μεγάλη πατρική αγκαλιά που υποσχέθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς, μια αγκαλιά που περικλείει τον ελληνισμό που κρατήσατε μέσα σας στην Ουκρανία και αυτό να πάρετε πίσω όταν τελειώσει αυτό το ταξίδι σας στην Ελλάδα γιατί αυτό που περιλαμβάνει ο ελληνισμός είναι ειρήνη, δημοκρατία, αλληλεγγύη και ανθρωπισμός. Γιατί εμείς οι Έλληνες δεν πολεμάμε με τα όπλα αλλά με τις ιδέες».

Τις ημέρες που ακολουθούν οι ομογενείς μας θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Λίνδου, την παλιά πόλη της Ρόδου, θα συμμετάσχουν σε πολιτιστικά δρώμενα του νησιού και σε δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτούς. Ο Δήμος Ρόδου παρέχει στους συμμετέχοντες κάρτα ελεύθερης μετακίνησης για όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο νησί. Παράλληλα από την «ΕΚΠΟΣΠΟ-ΝΟΣΤΟΣ» θα παρέχονται υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Οι ομογενείς μας αναχωρούν στις 12 Σεπτεμβρίου και επιστρέφουν στην Ουκρανία με πτήσεις charter της εταιρείας «Aegean Airlines» και λεωφορεία της εταιρείας «Mouzenidis Travel» που χορήγησαν ευγενώς.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.