ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Νέα πτήση τουρκικών F-16 πάνω από τη νήσο Παναγιά

Νέα προκλητική πτήση πάνω από ελληνικό έδαφος πραγματοποίησαν σήμερα δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16.

Στις 11:30 τα δύο οπλισμένα τουρκικά F-16 πέταξαν στα 25.000 πόδια πάνω από την Παναγιά.

Τα δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη μπήκαν στο FIR Αθηνών στις 11:04 από την περιοχή νότια της Χίου. Αφού επί 26 λεπτά πετούσαν στην περιοχή της Χίου, ώρα 11:30 έκαναν υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Παναγιά.

Έπειτα από ένα λεπτό και συγκεκριμένα στις 11:31, τα δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη βγήκαν εκτός FIR Αθηνών από την περιοχή ανατολικά της Χίου.

Υπερπτήσεις πάνω από τρία ελληνικά νησιά και τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα κι ενώ οι Έλληνες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί συζητούσαν για τις αιφνιδιαστικές αποστρατείες των αρχηγών ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τρία ελληνικά νησιά και συνολικά προέβησαν σε 31 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου!

Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που μπήκαν στο FIR Αθηνών και παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο ήταν τέσσερα: Δύο F-16 και δύο F-4 που εισήλθαν στις 13:50 το μεσημέρι της Δευτέρας στο FIR Αθηνών νοτίως της Λέσβου.

Το ζευγάρι των F-16 πέταξε σήμερα το μεσημέρι πάνω από τρία ελληνικά νησιά.

Τα δύο F-16 πραγματοποίησαν στις 14:14 υπέρπτηση πάνω από το Μακρονήσι, στις 14:15 πάνω από τους Ανθρωποφάγους και στις 14:17 πάνω από το Αγαθονήσι. Κάθε υπέρπτηση ήταν σε ύψος 19.000 ποδών.

Τα τέσσερα αεροσκάφη βγήκαν από το FIR Αθηνών νοτιοανατολικά της Σάμου στις 14:18.

Σε αυτή τους την παράνομη πτήση που διήρκεσε 28 λεπτά, τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά πρόλαβαν και έκαναν «σουρωτήρι» τον ελληνικό εναέριο χώρο τον οποίο και παραβίασαν συνολικά 31 φορές!

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.