ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Νέα και ειδήσεις από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Παραχώρηση αρμοδιότητας από τον Δήμο Ρόδου προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την κατασκευή δύο λυόμενων αιθουσών στο ΕΠΑΛ Παραδεισίου

Διαβαθμιδική σύμβαση με την οποία παραχωρείται στην Περιφέρεια η αρμοδιότητα του Δήμου Ρόδου  για την κατασκευή δύο επιπλέον λυόμενων αιθουσών στο ΕΠΑΛ Παραδεισίου, συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 50.000,00 € και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η σύναψη Διαβαθμιδικής Σύμβασης κρίθηκε  απαραίτητη προκειμένου το έργο να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν, για να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης χώρων. 

Το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Παραδεισίου μέχρι το Σεπτέμβριο του 2007 λειτουργούσε στον ίδιο χώρο με το Γυμνάσιο Παραδεισίου (σε απογευματινό ωράριο) και από το Σεπτέμβριο του 2007 εγκαταστάθηκε στο χώρο που βρίσκεται σήμερα, σε ελαφρές λυόμενες κατασκευές. Φοιτούν περί τους 140 μαθητές μοιρασμένοι σε έξι τμήματα γενικής παιδείας και οκτώ τμήματα ειδικοτήτων. Οι διαθέσιμες αίθουσες διδασκαλίας είναι πέντε και υπάρχουν και δύο εργαστήρια πληροφορικής για την άσκηση των μαθητών.

Είναι φανερό ότι για να εξυπηρετηθούν οι μαθητές, πρέπει να διαμορφώνεται το ωρολόγιο πρόγραμμα με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε φορά να χρησιμοποιούνται οι αίθουσες των τμημάτων που ασκούνται στα εργαστήρια καθώς και η αίθουσα του τμήματος που έχει Γυμναστική, από άλλα τμήματα για τη διδασκαλία των θεωρητικών μαθημάτων.

Με Υπουργική Απόφαση μάλιστα του 2014 οι ειδικότητες πληροφορικής στο σχολείο έγιναν δύο, από μία που ήταν αρχικά. Επιπλέον το ΕΠΑΛ Παραδεισίου δεν διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για οργάνωση συναντήσεων, ημερίδων, εκδηλώσεων, χώρος που είναι απαραίτητος στο σύγχρονο σχολείο. 

Ως εκ τούτου η άμεση προμήθεια και εγκατάσταση δύο (2) αιθουσών κατάλληλων για αίθουσες διδασκαλίας και πολλαπλών χρήσεων, ήταν αδήριτη ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 

Διαγωνισμός για την βελτίωση της Επαρχιακής Οδού Ολύμπου – Διαφανίου Καρπάθου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

 

Σε προτεραιότητα έχει θέσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τις παρεμβάσεις βελτίωσης του οδικού δικτύου των νησιών, προκειμένου αυτό να καταστεί ασφαλέστερο για τους χρήστες του.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου  προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Βελτίωση Επαρχιακής Οδού Ολύμπου – Διαφανίου Νήσου Καρπάθου», συνολικού προϋπολογισμού 200.000,00 ευρώ.

 

Σύμφωνα με την μελέτη, προβλέπονται εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου. Κατά μήκος της

Επαρχιακής Οδού θα κατασκευαστούν σε διάφορες θέσεις τοίχοι αντιστήριξης από οπλισμένο

σκυρόδεμα, τριγωνικοί τάφροι, πέτρινοι τοίχοι, και εκτονώσεις τάφρων σε επίχωμα.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν διαπλατύνσεις σε δύο στροφές της οδού και θα τοποθετηθούν

στηθαία ασφαλείας. Οι επεμβάσεις για την βελτίωση της Εθνικής Οδού θα γίνουν σε δεκαέξι

θέσεις κατά μήκος του δρόμου.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα

Δημοσίων Επενδύσεων Νομού Δωδεκανήσου.

Ο διαγωνισμός θα  διεξαχθεί την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015, στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Πλατεία Ελευθερίας) και ώρα 10:00 πμ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού σε ψηφιακή μορφή καθώς και τα έντυπα οικονομικής προσφοράς, από τα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Πέμπτη. Πληροφορίες στον τηλεφωνικό αριθμό 22413-63163. FAX 22413-63139.

 Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε εκατόν είκοσι (120) ημερολογιακές ημέρες, από την υπογραφή της σύμβασης.

 

 

Συνάντηση με τους Τοπικούς Προέδρους των Κοινοτήτων Λαχανιάς και Κατταβιάς  κ. Βασίλη Μιχαήλ και Νίκο Ζαννετάκη, είχε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενή Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης

Συνάντηση με τους Τοπικούς Προέδρους των Κοινοτήτων Λαχανιάς και Κατταβιάς  κ. Βασίλη Μιχαήλ και Νίκο Ζαννετάκη, είχε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενή Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, σήμερα το μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της Κατταβιάς κ. Ζαννετάκης ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για το αποτέλεσμα της συνάντησής του στην Αθήνα με στελέχη της ΔΕΗ.  Κυριάρχησε η πρόταση που μετέφερε στον Αντιπεριφερειάρχη να αναλάβει η ΔΕΗ τη χρηματοδότηση του έργου της διαπλάτυνσης και του ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού δρόμου Κατταβιάς-Πρασονησίου και η Περιφέρεια να αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης και τις σχετικές αδειοδοτήσεις.

Επίσης ο Πρόεδρος της Λαχανιάς κ. Μιχαήλ έθεσε υπόψιν του Αντιπεριφερειάρχη τα συνεχιζόμενα προβλήματα που υπάρχουν στο αρδευτικό δίκτυο της λιμνοδεξαμενής Σκολωνίτη προς Λαχανιά και τα προβλήματα που δημιουργούνται στις καλλιέργειες εξαιτίας των διακοπών της άρδευσης.

Τέλος οι Πρόεδροι από κοινού ζήτησαν να αναλάβει η Περιφέρεια τη διαπλάτυνση του επαρχιακού δρόμου προς Πλημμύρι.

Ιδιαίτερη έμφαση στη συζήτηση δόθηκε στη συνεχιζόμενη ανομβρία που πλήττει τη Νότια Ρόδο.

 

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι:

« Η Περιφέρεια παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανησυχία την συνεχιζόμενη ανομβρία και σε κάθε περίπτωση θα είναι κοντά στους παραγωγούς, προκειμένου να συνδράμει σε ό,τι μπορεί στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της.

Σε ό,τι αφορά τις διαπλατύνσεις των δρόμων σε Πλημμύρι και Πρασονήσι, για το μεν Πλημμύρι εκπονείται ήδη μελέτη, για το δε Πρασονήσι θα αναζητηθεί τρόπος εκτέλεσης του έργου με προγραμματική Σύμβαση με τη ΔΕΗ, ώστε η Περιφέρεια να αναλάβει την εκπόνηση τη μελέτης και η ΔΕΗ να χρηματοδοτήσει το έργο, κατόπιν βέβαια συνεννόησης και συμφωνίας με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ.

 

¨ Προσφορά Δενδρυλλίων  στο νησί των  Λειψών.¨

 

 Το Περιφερειακό Φυτώριο στηρίζοντας τα απομακρυσμένα νησιά του Νότιου Αιγαίου προχώρησε στην δωρεά 300 καλλωπιστικών και δασικών δενδρυλλίων στο νησί των Λειψών μετά από αίτημα του Δημάρχου  κ. Φώτη Μάγγου με σκοπό τον καλλωπισμό του νησιού . Την  Κυριακή  προχώρησαν σε δεντροφύτευση που διοργάνωσε ο Δήμος και έλαβαν μέρος και μαθητές του νησιού.

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το Περιφερειακό Φυτώριο στέκεται πάντα αρωγός σε  τέτοιες δράσεις που αφορούν το Περιβάλλον και την Περιβαλλοντική συνείδηση νέων ανθρώπων πόσο μάλλον όταν αυτές πραγματοποιούνται σε μικρά  νησιά που βρίσκονται στην παραμεθόριο.

                                                                                                    Ο                                                                                                                                                                       

                                                                                               Πρόεδρος     

                                                                                   Μιχαήλ    Μπαριανάκης

 

 

 

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.