ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Nέα επιτυχία για την Ελλάδα: Χάλκινο μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα οι Μάντης – Καγιαλής!

Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου, στα 470 της ιστιοπλοΐας των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Ζανέιρο, κάνοντας για μια ακόμη φορά την Ελλάδα υπερήφανη.

Η πρώτη μέρα είχε βρει το ελληνικό πλήρωμα στην 4η θέση της γενικής κατάταξης. Με καταπληκτικές εμφανίσεις στις τρεις ιστιοδρομίες της Τρίτης (2η, 2η και 2η θέση) όμως, οι δύο ιστιοπλόοι εξασφάλισαν την παρουσία τους στην τριάδα των Ολυμπιονικών στην κατηγορία τους και στη medal race κρίθηκε το… χρώμα του μεταλλίου.

Μετά από την ολοκλήρωση των πρώτων δέκα ιστιοδρομιών οι Μάντης-Καγιαλής βρέθηκαν στη δεύτερη θέση με 38 βαθμούς ποινής και η διαφορά που είχαν από τους τέταρτους δεν γινόταν να καλυφθεί στην κούρσα των μεταλλίων, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη (17/8).

Ο άνεμος στο Ρίο όμως δεν ήταν σύμμαχος. Οι διοργανωτές περίμεναν μήπως φυσήξει άνεμος ικανός να επιτρέψει στα σκάφη ν’ αποπλεύσουν, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό και αφού παρήλθε ο χρόνος, ενημέρωσαν για τη μετάθεση της ιστιοδρομίας.

Την Πέμπτη (18/8), οι Έλληνες ιστιοπλόοι έδωσαν μάχη με τους Αυστραλούς για το ασημένιο μετάλλιο, ένα λάθος των αντιπάλων τους τούς έδωσε την ευκαιρία να περάσουν μπροστά μετά την τρίτη σημαδούρα, ωστόσο το φινάλε τους βρήκε πίσω από το πλήρωμα από την Αυστραλία, με αποτέλεσμα να κατακτήσουν το χάλκινο μετάλλιο.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.